Ünnepség

2022.08.19. 19:09

„Ikervár Község Szolgálatáért” emlékérmeket adtak át - fotók

Ikervár községben is megünnepelték Szent István napjának előestéjét. Átadták az „Ikervár Község Szolgálatáért” emlékérmeket és több pályázati fejlesztést is péntek délután a Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtárban.

Bege Botond

Forrás: Benkő Sándor

Az ünnepségen a Rózsabors Műhely adott műsort: ismert verseket, vasi költők műveit zenésítették meg. Az ünnepségen jelen volt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, kiemelt nemzeti értékekért felelős miniszterelnöki biztos. Ünnepi beszédében köszöntötte a jelenlévőket, majd Szent Istvánnak fiához, Imre herceghez intézett szavait idézte, melyekben fiát türelemre, erőre, alázatosságra,  mértékletességre, szelídségre és  becsületességre inti, majd kiemelte, ezek olyan intelmek, amelyek akár évszázadokon keresztül átívelnek és a ma élő ember számára is megfontolandó erények.  Hozzátette: a közösség összetartása, a magyar megmaradása ma is fontos céljaink.

– Bízom benne, hogy jól tudunk gazdálkodni a ránk hagyott örökséggel, és jól tudunk építkezni a Szent István által lerakott alapokra. Ha így teszünk, akkor a Rába újabb sikereknek és dicsőséges eredményeknek lehet tanúja – tette hozzá a képviselő.

Az ünnepségen átadtak két emlékérmet is, amelyeket Horváth Zoltán posztumusz kapott, valamint dr. Tilcsik György érdemelt ki. Az eseményen sem Horváth Zoltán hozzátartozója, sem dr. Tilcsik György nem tudott jelen lenni.

Ezt követően átadtak két befejezett, pályázati támogatással megvalósult fejlesztést is. Felszólalt Marton Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Fehér Ferenc, Ikervár község polgármestere is. Az egyik pályázat eredményeként egy traktort és pótkocsit tudott beszerezni az önkormányzat. A másik pályázat pedig csapadékvíz elvezető árok kiépítését segítette. Fehér Ferenc hozzátette, több további projekt is folyamatban van, amelyek a község megújulását fogják szolgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában