Beruházások

2022.09.27. 19:00

Kormányforrásból fejlesztik a szombathelyi KRESZ-parkot és a játszóteret

Kormányzati forrásból folytatódik a víztorony és a vásárcsarnok környékének fejlesztése: 340 millió forint értékben zajlanak a beruházások Sátory Károly képviselő körzetében.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Még az előző önkormányzati ciklusban dr. Puskás Tivadar polgármesterrel és az akkori városvezetéssel egyeztetve határoztuk el: nem hagyjuk, hogy az enyészeté legyen a víztorony és annak környéke. Két ütemben terveztük a fejlesztést: az elsőben uniós forrásból az épületet újítottuk fel, sokak örömére – emlékeztetett Sátory Károly. - Intézményekből és az itt lakóktól is számos kérés érkezett felém, sokan sürgették a KRESZ-park rekonstrukcióját – erről is beszélt a képviselő. - Az előző ciklusban megkezdett fejlesztési program azonban sajnos megtorpant 2019 óta, látszott: városi forrás nem várható annak folytatására. A Víztorony-KRESZ-park Kulturális és Sportegyesület jóvoltából pályázati pénzből egy fitneszpark létesült tavaly. Hende Csaba országgyűlési képviselő közbenjárására pedig 120 millió forinttal támogatta a kormány a terület fejlesztését – mondta el Sátory Károly.

© Cseh Gábor
Fotós: © Cseh Gábor

Megtudtuk, a beruházás eredményeként hosszabb lesz a KRESZ-pálya, emellett akadálymentes lejárókat alakítanak ki és fejlesztik a játszóteret is: egy többfunkciós hajójátékot és egy kisebb repülőt is elhelyeznek. A képviselő rámutatott: a kormányzati forrás már tavaly ősszel megérkezett az önkormányzathoz, sajnálatos, hogy a munkálatok megkezdésére eddig várni kellett. Ennek ellenére bízik abban, hogy az időjárás nem hátráltatja majd a fejlesztést.

A képviselő szerint az is örömteli, hogy a vásárcsarnok környékén szintén kormányzati pénzből, 220 millió forintból újíthatják fel a parkolókat. Az 1,2 milliárd forintos kormányforrásból így 340 millió forint értékben zajlanak a beruházások Sátory Károly körzetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában