Ünnep

2022.10.04. 20:00

Kerek születésnapot ünnepelt a körmendi ikerpár, Mórocz Gabriella és Mórocz Attila

Hetvenedik születésnapját ünnepelte október 3-án, hétfőn a körmendi ikerpár, Mórocz Gabriella és Mórocz Attila. Most is nagyon jó testvérek, napi kapcsolatban vannak.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Hetven évvel ezelőtt először Gabriella látta meg a napvilágot Szombathelyen, majd érkezett öccse, Attila, akire már nem számítottak. Otthon egy testvér várta az ikerpárt, a négyéves Ottilia. -Tősgyökeres körmendiek vagyunk, a Heissig-házban laktunk,  bár édesapánk eredetileg szombathelyi volt - meséli Gabi néni, aki nagynénjétől, Pásztory Józsefné Éva nénitől sok mindent tud, az asszony ugyanis már a bába mellett is ott segédkezett a szülés pillanataiban. A születési anyakönyvi kivonatban még ez állt: Mórocz Gabriella Mária Ilona és Mórocz Attila Géza János, később csak a Gabriella és az Attila Géza maradt. 

Forrás: Szendi Péter

A tízes szám hosszú ideig kísérte az ikerpár életét. A nővér tíz perccel előbb született, gyerekként tíz kilóval volt nehezebb, és tíz centivel volt magasabb öccsénél. - Bár abban az időben ritkaságszámba mentek az ikrek, mi nem voltunk egyedül. Általános iskolás osztályunkban rajtunk kívül két ikerpár volt még, igaz, ők egypetéjűek, Molnárék és Kóriék. A középső padsorban ültünk mindannyian - mesélik. 

Attila a helyi gyógyszergyárban dolgozott, nagyon szerették a kollégái. Testvére harminckét éve családi vállalkozásban cukrászdát üzemeltet, korábban üvegházaik voltak, dísznövényekkel, csemetékkel foglalkoztak. Karácsonykor tizenhét éve lesz annak, hogy Gabi néni elvesztette a férjét, azóta még szorosabbá vált a testvéri kötelék. 

Forrás: Szendi Péter

Gabriellának egy lánya és egy lányunokája, Attilának egy lánya, egy fia és három lányunokája van. A születésnapra összejött a szűk család, Rábahídvégen volt közös ebéd. Attila egy Ferrari 458-as tesztvezetést kapott, nővére - mivel sokat fáj a lába - utalványt egy ortopédiai szaküzletbe. Persze volt virág, meg több kisebb meglepetés - például az alkalomra szerkeszett újság a születésük évéből, 1952-ből való hírekkel -, de a legnagyobb öröm mégiscsak az, hogy együtt volt a család. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában