Spórolhatunk a villanyszámlán

2022.11.29. 16:12

Ingyenes lakossági LED-csere program indul Szombathelyen

Ingyenesen juthatnak energiatakarékos LED-izzókhoz azok a szombathelyiek, akiknek villanyszámla van a nevén és regisztrálnak a ledcsere.hu oldalon. A december 1-jén induló program részleteit kedden a Városházán ismertették.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

Aki akarja, le tudja cserélni a régi izzóit Led-esre, ezzel a korábbi fogyasztás a 20-30 százalékára esik vissza, csökkennek a villanyszámla költségei. A LED-fényforrások környezetkímélők is: a káros CO2-kibocsátás is mérséklődik, csökkentve ezzel a környezet terhelését. A program, az együttműködés lényege: hogyan lehet a lakosság energiagondjait a leghatékonyabban csökkenteni – foglalta össze dr. Nemény András polgármester.

Horváth Soma alpolgármester a jelentkezés menetéről beszélt. A szombathelyiek december 1. és 2023. január 15. között regisztrálhatnak a ledcsere.hu oldalon – lényeges, hogy az regisztráljon, akinek a nevére szól a villanyszámla és hogy az űrlap utolsó oldalán Szombathelyt jelöljék be átvevőhelyként. A regisztrációhoz szükséges információk és dokumentumok: a jelenlegi izzók darabszáma helyiségenként, (teljesítmény, típus- E27/E14), személyi igazolvány, lakcímkártya, utolsó havi villanyszámla. A város 15 pontján személyesen is lehet csatlakozni a programhoz. Az átvételre jövő március végén, április elején lesz lehetőség. Az együttműködő partner (CYEB) energiakereskedő cég képviseletében Meixner István beszélt a programról.

Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

A villanyszámlával rendelkező személy regisztrál a ledcsere.hu oldalon, ahol néhány perc alatt megtörténik az adatok rögzítése. Az ehhez szükséges információk és dokumentumok: a jelenlegi izzók darabszáma helyiségenként, (teljesítmény, típus- E27/E14), személyi igazolvány, lakcímkártya, utolsó havi villanyszámla. A regisztráció utolsó lépéseként érdemes a lakóhelyünkhöz legközelebb eső átadópontot választani a legördülő listából (jelen esetben Szombathelyt.). A rendszer a megadott adatok alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Egy fogyasztási helyre az éves villamosenergia felhasználástól függően legfeljebb 50 darab LED-et tud az önkormányzat az energiakereskedő cég együttműködésével biztosítani.

Regisztrációs pontok Szombathelyen

A város 15 pontján lehet csatlakozni a programhoz. Az alábbi helyszíneken és időpontokban várják az önkéntes munkatársak a szombathelyieket, akikkel közösen végzik el a ledcsere.hu oldal regisztrációs űrlapjának kitöltését.

Szociális intézmények – munkanapokon 8.00 -10.00 óra között

 

Cím

I.sz.Szombathely, Szőllősi sétány 36.
II.sz.Szombathely, Domonkos u. 5.
III.sz.Szombathely, Karmelita u. 2/C
IV.sz.Szombathely, Gagarin u. 24.
V.sz.Szombathely, Kodály Z. u. 4.
VI.sz.Szombathely, Jászai M. u. 4.
VII.sz.Szombathely, Váci M. u. 1-3.
IX.sz.Szombathely, Pozsony u. 47.
(2022. 12. 31-ig)
X.sz.Szombathely, Barátság u. 22.

Városháza – ügyfélfogadási időben

Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.

Vásárcsarnok – kedd, péntek: 9.00 -10.00 óra között

Szombathely, Hunyadi János u. 5-7.

Tourinform Iroda – nyitvatartási időben (H-P 9.00-17.00, SZ: 9.00-14-00)

Szombathely, Király u. 1/A.

Berzsenyi Dániel Központi Könyvtár

CS-P-SZ, 8.00 – 18.00 óráig

Szombathely, Antall József tér 1.

Berzsenyi Dániel Hunyadi úti fiókkönyvtár

H-P, 10.00 – 18.00

Szombathely, Hunyadi út 49.

Berzsenyi Dániel Kámoni fiókkönyvtár

P-SZ: 13.00 – 16.00

Szombathely, Szent Imre herceg út 84/B.

 

FONTOS! Minden regisztráló szombathelyi lakos vigye magával a személyi igazolványát, a lakcímkártyáját, a jelenlegi izzók darabszámát helyiségenként és az utolsó havi villanyszámlát. Meghatalmazás esetén a ledcsere.hu/documents oldalról letölthető meghatalmazást is be kell mutatni!

A LED-ek átvétele

A regisztrációt követően a programra jelentkezők e-mail értesítést kapnak, hogy mikor és hol vehetik át ingyenes LED-jeiket. Ehhez szükség lesz a személyi igazolványukra és a helyszínen a honlapon korábban megtekintett szerződés aláírására. Ha valaki más nevében jár el, két tanúval aláíratott meghatalmazásra lesz szüksége. A régi hagyományos izzókat NEM kell leadni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában