Jubileum

2022.11.29. 19:10

Fotókon és hangulatvideón mutatjuk, milyen volt a tizedik városi gólyaavató Szombathelyen

Kedden délután immár a tizedik szombathelyi gólyaavató vette kezdetét az Agora – MSH-ban. Az est folyamán volt sok nevetés, szurkolás és egy kis versengés is.

Bege Botond

Fotó: © Cseh Gábor

A keddi gólyaavatónak a hagyomány szerint az Agora  – Művelődési és Sportház adott otthont, ahol a szurkolókkal együtt nagyjából ötszázan voltak jelen. A gólyaavató lényege, hogy a szombathelyi iskolák megmérettessék magukat több különböző versenyszámban. Idén kilenc iskola nevezett a versenyre. Az eseményen  jelen volt Horváth Soma alpolgármester is, aki köszöntötte a fiatalokat, és arra buzdította őket, hogy ne a versengésre figyeljenek, hanem próbáljanak meg minél több barátságot kötni az est folyamán.

A diákpolgármester, Imre Marcell elmondta: igyekeztek úgy összeválogatni a feladatokat és a zsűrit, hogy minél színesebb és szerteágazóbb, több szempontú  legyen a versenyzés és a bírálat is. A feladatok között volt hulahoppozás, székfoglalás és természetesen nem maradhatott el a táncverseny sem. Emellett a csapatoknak az előre „kihúzott” országra jellemző étellel is készülniük kellett, hiszen idén nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a kulturális színességre, így minden csapat egy véletlenszerűen kisorsolt országot mutatott be, amelyek között ott volt Magyarország, Görögország, az USA, Németország vagy Oroszország is.

A csapatok nagy dicséretben részesültek a bemutató utáni táncversenyt követően, hiszen a zsűri és a nézők is le voltak nyűgözve a jobbnál jobb produkcióktól. Több mint tizenegy versenyszámban méretették meg magukat a versenyzők, ezért a győztesek neve csak lapzártánk után derült ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában