Közlekedés

2022.12.05. 11:40

Teherautó ütközött két autónak Szombathelyen, mindenki máshogy emlékezett a történtekre - fotók

Hétfőn délelőtt baleset történt Szombathelyen, a Szent Flórián körúton. Az érintett útszakaszon útszűkület van érvényben munkálatok miatt, ezért két jármű csak szűkösen fér el egymás mellett.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Egy Volvo személyautó haladt a Körmendi út irányába a Szent Flórián körúton, amikor az útszűkülethez ért, a sofőr behajtott a munkálatokkal érintett területre, majd mikor már viszonylag nagyobb távolságot megtett, érintőlegesen ütközött egy szemből érkező teherautóval, ami szintén behajtott a munkálatok miatt leszűkíett útszakaszra.

A teherautó ezután még tovább haladt és érintőlegesen egy álló Skodával is ütközött, aminek a vezetője az áthaladásra várt a munkaterület előtt. 

A baleset okozásáért egyik sofőr sem vállalta a felelősséget, ezért rendőrt hívtak, ezután a teherautó félreállt, a két személyautó pedig visszatolatott a baleset helyéről, hogy az érkező járművek elférjenek. A rendőrség kiérkezett a helyszínre, viszont ezután már mindhárom sofőr máshogy emlékezett a történtekre, arra is, hogy melyik autó hol tartózkodott az ütközések idején. A pontos részleteket a rendőrség vizsgálja.

Baleset esetén, főleg, ha ellentmondás van a sofőrök között a történteket illetően, vagy ha valaki megsérült, semmiképp ne változtassuk meg az autók helyzetét, akkor sem, ha esetleg nem férnek el mellettünk másik járművek. A helyszín megváltoztatása később nagyon megnehezíti a pontos körülmények rekonstruálását. Ha pedig tehetjük, néhány ezer forintért vegyünk menetrögzítő kamerát, ami egyértelműen bizonyíthatja a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában