Figyelemfelhívás

2022.12.07. 08:44

Az elmúlt napok vasi baleseteinek tapasztalata: a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet a rendőrség

A napokban több, személyi sérüléssel járó baleset is történt Vas megyében. Egy, hétfői balesetben a sofőr – a helyszíni szemle adatai alapján – nem használta a biztonsági övét, kirepült az autóból.

Police.hu

Forrás: Police.hu

Egy helyi lakos 2022. december 4-én, a délutáni órákban személyautóval közlekedett Jánosházán, a Sümegi úton, amikor haladása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a 8-as számú főút kereszteződésébe és összeütközött egy, ott közlekedő gépkocsival. A baleset során a jánosházai sofőr kirepült az autóból a jobb első ablakon keresztül és az úttestre esett. A helyszíni szemle adatai alapján megállapítható, hogy a jánosházai sofőr nem használta a biztonsági övét - írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Az elmúlt 24 órában a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy személy súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, amely 2022. december 6-án, történt Sárvár térségében. Egy zalaegerszegi lakos személygépkocsival közlekedett a 8451-es számú úton a 84-es szá,ú főút felől Sótony irányába. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a 84150-es számú út kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, ott közlekedő gépkocsival. A balesetben a 84150-es úton közlekedő gépkocsi utasa súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet!

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy erős fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

A biztonsági öv használata életet menthet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában