Bál

2023.01.29. 11:28

Videó, fotók - Báloztak a Pinkamindszenti tűzoltók

Szombat este tartotta meg a Szent Flórián Tűzoltó Bált a helyi önkéntes tűzoltó egyesület, az idei volt a hetedik ilyen rendezvényük.

BEG

Fotó: © Szendi Péter

Két év kihagyás után szombaton ismét össze tudtak gyűlni a helyi önkéntes tűzoltók a pinkamindszenti kultúrházban egy közös mulatság erejéig. A régi hagyományt újjáélesztve kezdték el a bál megszervezését még 2016-ban, azóta minden évben volt ilyen összejövetel, kivéve a járvány ideje alatt, akkor kellett elhalasztaniuk az eseményt.

 

A tűzoltó bálnak nagy hagyománya van a községben, hiszen régen az egyesület - a megalakulása után, az 1880-as évektől fogva -, többek között a bálon befolyt összegből tudta fenntartani magát.

 

A szervezők igyekeztek a régi szokásokat megőrizni, így a bál programjában szerepelt például a pohárköszöntő, a köszöntő, az első tánc, és természetesen élő zene volt. Sok címet is kiosztanak a részvevők között. Így lett a bálkirály: Baráth Dániel, a bálkirálynő: Károly Tamásné. A legjobb táncos és táncosnő a 2020-as címvédők: Singer István és Singer Istvánné. A legharmonikusabb hölgy: Singer Istvánné, a legudvariasabb úr: Perjési László. Egy új kitüntetést is kiosztottak idén: Az év tűzoltója címet Perjési László kapta.


Az esten ünnepi köszöntőt mondott Belső László, az egyesület elnöke, aki kiemelte: kötelességüknek érzik a báli hagyomány megőrzését, hiszen a hagyományok nem csak a múltat éltetik, hanem meghatározzák a jelenünket és a jövőnket is. Mindezek mellett köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták, segítették az esemény létrejöttét.

Ehhez csatlakozott Csiszár István polgármester a pohárköszöntőjében, kiemelve Belső László elnök kitartó és jó munkáját, amit a szervezetért tesz.


A korábbi évek jó gyakorlatát megőrizve idén is volt meglepetésvendég: dr. Pál Ferenc levéltáros, aki a tűzoltóegyesület történetét hozta el a bálozóknak egy rövid, de annál tömörebb, humorosabb előadásban. A téma nem állt messze a levéltárostól, hiszen folyamatban van az egyesület történetének könyvvé formálása, amelyben ő is nagy szerepet játszik.


A köszöntők és a díszvendég előadása után következett a nyitótánc, amit az előző bálon megválasztott bálkirály és bálkirálynő mutatott be. A mulatság hangulatát és izgalmait a tombolasorsolás fokozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában