Még tombol a vihar

2023.02.04. 12:15

Döbbenetes képek Celldömölkről: villanyoszlop lebeg az autók felett, fát döntött ki a szél

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: 9500.hu

A Celldömölkön lakók információink szerint a szolgáltatótól azt a tájékoztatást kapták, hogy az oszlopcserék és hálózat újraépítési munkák végeztével előreláthatólag 21 óra körül áll helyre az áramszolgáltatás a viharkárokkal érintett városrészben.

Korábban:

Celldömölkön hét eseményhez riasztották az önkormányzati tűzoltókat. Az Arad utcában több, 25 méteres fa dőlt ki és hat favillanyoszlop borult ki. A helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit, az áramtalanítás után pedig motoros fűrésszel vágták fel a fákat és távolították el a villanyoszlopokat - tudtuk meg Balogh Esztertől. 

Celldömölk-Alsóságon a Kőtörő utcában egy családi ház tetejének felét elvitte a viharos szél, azt a szomszéd telkén tette le. Nem messze ettől a helyszíntől, a Móricz Zsigmond utcában pedig kémény dőlt a háztetőre. A katasztrófavédők a tetőről a meglazult cserepeket 6 négyzetméteren eltávolították. A szóvivő hozzátette: - Izsákfa és Alsóság között a főútra egy fa dőlt, azt is már feldarabolták a katasztrófavédők, nem zavarja már az útszakaszon a forgalmat. Bobán a Rákóczi utcában szintén villanyoszlopok dőltek meg, oda a sárvári hivatásos és az egyházashetyei önkéntes tűzoltók vonultak - mondta még el Balogh Eszter. 

Kérdésekkel fordultunk az áramszolgáltató felé is, hogy megtudjuk, mennyi háztartás maradt áram nélkül a viharkárok miatt Vasban. Rákérdeztünk arra is, hogy a celldömölki Gábor Áron utcában az autók felett lógó villanyoszlop miatt történt-e már intézkedés. A rendőrségtől az útszakasz lezárására nem kértek intézkedést - ezt a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Cser Zsófia mondta el kérdésünkre. 

Információink szerint személyi sérülés nem történt a viharkáros esetek kapcsán. 

Előzmény:

A viharos szél Celldömölkön is károkat okoz. Gábor Áron utcában egy villanyoszlop dőlt ki - írja a 9500.hu

Forrás: 9500.hu

Felvételeink Celldömölkön, az Aradi utcában készültek:

Vas vármegyében is sok kárt okoz az erős vihar. A Kendra csúcson 120 km/h-ás széllökések voltak - percről percre tudósítunk a szombati vivahrról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában