Szezonvégi számok

2023.03.20. 17:56

Véget ért a téli üzemmód a Magyar Közútnál, a Tour de Hongrie vasi útvonalát is felújítják

Március 16-án véget ért a téli üzem a Magyar Közútnál. A hónap végéig mérnökségenként még legalább egy, síkosságmentesítésre alkalmas adapterekkel felszerelt gépet bevetésre készen tartanak a szakemberek, de a melegaszfalt keverő telepek nyitását követően már a lokális javítási munkáké lesz a főszerep.

Cseh-Egyed Bernadett

Éppen Pinkamindszentnél szerelik le a Magyar Közút alkalmazottai a hófogó hálókat

Fotó: © Szendi Péter

A 2022-23-as téli útüzemeltetési időszakban 7 havas és 43 síkos napot regisztráltak a vármegyében, ez idő alatt mintegy 4383 tonna útszóró sót és 204 840 liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek a Magyar Közút kezelésében lévő 1606 kilométernyi útra, továbbá 1018 tonna kátyúzókeveréket dolgoztak be a vasi utakba a téli burkolatfenntartási munkák során Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető érdeklődésünkre közölte: a kihelyezett mobil hóvédművek hossza több mint 51 ezer méter volt, a szervezet vasi munkatársai jelenleg ezek beszedésén is dolgoznak. 

Fotós: © Szendi Péter

A gépparkot átállítják a tavaszi, nyári munkákra, az eszközöket átvizsgálják, szükség esetén javítják. Most időszerű az útra belógó ágak visszanyesése is, továbbá a melegaszfalt keverő telepek újranyitásával megkezdődnek a tartósabb burkolatjavítási munkák. Pécsi Norbert Sándor szólt arról is: a Tour de Hongrie kerékpáros verseny vasi útvonalán is végeznek majd lokális javításokat. 

A közlekedőknek azt javasolják, még indulás előtt tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon – itt az éppen aktuális munkák miatti esetleges korlátozásokról is beszámolnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában