Labdarúgás

2023.03.21. 09:52

Megyei II.: legyőzte fő riválisát a Csákány, ikszelt Lukácsházán a Sé, kiütötte az Újperint a Bobát - fotók

Miközben a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában már a 18. forduló mérkőzéseit játszották le, addig a déli csoport a 14. fordulóval nyitotta a tavaszi idényt.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Fotó: © Cseh Gábor

Észak

Schott Lukácsháza–Sé Honvéd 3-3 (2-2). Lukácsháza, 150 néző, vezette: Imre B.

Lukácsháza: Bán – Bolfán (Tóth D.), Toldi, Horváth Sz. (Lévai), GOMBÁS, Pungor (Németh Cs.), HORVÁTH M. (Németh N.), Németh B. (Rozmán), Csuka, dr. LÁSZLÓ, Bősze.

Sé: Földi – Szalay, Séfer, Kovács K., WERDERITS, Muzsai (Németh A.), HALMOS, Nemes (Farkas K.), Fichtacher, Kiss M. (Vándori), URI.

Gól: Gombás, László, Csuka, ill. Uri, Werderits, Kiss M.

A múlt heti fájó vereség után nagy motivációval vetette bele magát a mérkőzésbe a hazai gárda. Az első helyzetek mégis a vendég előtt adódtak, ezt követően a hazai csapat a 10. percben egy szöglet után megszerezte a vezetést, majd gyorsan növelte az előnyét egy szép támadás után. A vendégek nem adták fel és két védelmi rövidzárlatot kihasználva egyenlítettek. A második félidőben magasabb fokozatba kapcsolt a Lukácsháza, a vezetést is hamar megszerezte és nagy mezőnyfölényben futballozott. Ám a meccset nem tudta lezárni, sőt egy meg nem adott hazai gólt követően a vége előtt pár perccel jött a hidegzuhany: a vendégek egy kontra után egyenlítettek A maradék időben még egy nagy helyzet kihagytak a hazaiak. A Lukácsháza győzelmet szalasztott el, a támadófutballt felvállaló Sé kihasználta a hazaiak hibáit és ponttal távozott.

Alsóújlak–Pecöl 1-0 (0-0). Alsóújlak, vezette: Szabó C.

Alsóújlak: Gábor – Kaposi, Hantó (Gampel), Pados (Farkas M.), Varga Á., Varga N., Káldi M. (Papp A.), Ódor, Kántor (Káldi I.), Nagy Z., Varga R. (Toldi).

Pecöl: Kollarics – Wágner, Gyürü, Oszkó, Farkas E. (Németh I.), Hóbor, Boncz, Joó, Szabó P., Kasza P., Kasza K.

Gól: Kaposi.

Kemenesmagasi–Kemenesalja 4-1 (0-1). Kemenesmagasi, vezette: Pintér B.

Kemenesmagasi: Papp Á. – Bándoli (Balogh D.), Molnár Zs., Horváth T., Király, Poós, Palotai, Csemer (Fülöp), Kerekes (Viszked), Peresznyei (Solymos), Molnár T.

Kemenesalja: Hujbert – Kolompár, Németh M., Szakál, Őri (Bodor), Szabó B., Czöndör, Horváth B. (Fülöp), Erdélyi (Pethő), Géczi (Vajda), Varga R.

Gól: Molnár T. (3), Csemer, ill. Czöndör.

Újperint–Boba 8-0 (3-0). Szombathely, vezette: Németh L.

Újperint: Hangya – Tóth M., Baranyai K. (Szalay), Kovács G. (Varga G.), Tamás (Baranyai N.), Horváth M., Hegedűs, Czingráber (Kovács Zs.), Kiss Á., Nyári, Szabó Z. (Viszket).

Boba: László (Fábián) – Balogh Mi., Pityer, Binder (Kóbor), Balogh Ma., Szabó J., Dornai (Szigeti), Dénes, Kozári (Dákai), Magyar (Fodor), Bugyi.

Gól: Kiss Á. (2), Baranyai N. (2), Tóth M., Viszket, Szabó Z., Szabó J. (öngól).

Gencsapáti–Uraiújfalu 1-2 (0-1). Gencsapáti, vezette: Busi L.

Gencsapáti: Horváth Gy. – Kovács G., Varga R. (Jónás), Soldatenko, Fülöp (Sulyok), Pochernin (Egyed), Tóth B., Roshko, Lőrincz, Janek, Skrapits (Dancs).

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó Má., Gáspár (Agg), Gallen, Szabó B., Németh Z., Pungor, Kovács G., Keszei, Simon (Czenki), Németh B. (Burka).

Gól: Sulyok, ill. Szabó Má. (2).

A gyenge játékvezetés mellett lejátszott mérkőzésen a Gencsapáti hiába játszott szinte végig mezőnyfölényben, a hazai egyéni hibákat a vendégek maximálisan kihasználták. 0-2 után hiába küzdött becsülettel a házigazda a pontszerzésért, csak a szépítés jött össze.

Gérce-Vásárosmiske–Szeleste-Pósfa 0-1 (0-1). Gérce, 80 néző, vezette: Németh T.

Gérce: Fehér – Máthé, László, Lőrincz, Pethő, Lerik, Major, Nunkovics (Lakatos), Kovács T., Csonka, Kövesdi.

Szeleste: Szentgyörgyvári – Nardai, Maráczi, Kovács R., Fülöp, Riba, Molnár G., Fehér (Horváth E.), Kovács T., Horváth R. (Marton), Földi.

Gól: Kovács T.

A mérkőzés második percében egy jól eltalált lövéssel a vendégek szerezték meg a vezetést. A folytatásban a hazai csapat hiába támadta végig a mérkőzést a játékából hiányzott a szellemesség és a gól. A látottak alapján talán a döntetlen reálisabb eredmény lehetett volna,

Conoil Mersevát–Elektromol Spari 2-1 (2-0). Mersevát, 70 néző, vezette: Kondor T.

Mersevát: PATYI – Gönye (Kapcsándi), Dénes (Takács M.), Pethő, Csite, Horváth Zs. (Szalai-Golda), Orbán (Rába), Nagy Á., Homlok, TAKÁCS B., Döbröntei.

Spari: Pungor – Neubauer (Barbalits), Boldizsár, Varsányi, Pulai, Jónás, Pados, Majtényi, Láda, Németh V., Kovács A. (Fülöp).

Gól: Horváth Zs., Pethő, ill. Varsányi.

Az első félidő derekán a hazaiak megszerezték első góljukat. Majd a továbbiakban is jól küzdöttek, ennek eredményeképpen félidő végén ismét kapuba találtak. A második játékrészben is küzdelmes volt a játék – az első félidei hazai gólokra már csak egy találat és egy elhibázott bűntető érkezett válaszul a vendégektől. Megérdemelt hazai győzelem született.

A 19. forduló menetrendje, szombat, 16.00: Boba–Gencsapáti, Kemenesalja–Újperint. Vasárnap, 16.00: Sé–Mersevát, Szeleste–Lukácsháza, Uraiújfalu–Gérce, Pecöl–Kemenesmagasi, Bozsok–Alsóújlak.

Dél

Gyöngyöshermán-Szentkirály–Rum 6-1 (2-0). Szombathely, vezette: Vass I.

Gyöngyöshermán: Szabó B. – Möslinger, Nagy T., Bihun, Kis Z., Jantos, Bazsó (Dénes), Kopácsi, Kis L. (Balázs), Séfer, Kovács D. (Hegedűs).

Rum: Miklós – Székely, Reznyák, Molnár M., Bíró, Kámán, Varga M., Kovács B., Tárkányi, Rosta, Kovács Z.

Gól: Séfer (3), Kopácsi (2), Kovács D., ill. Bíró.

A hazai csapat jó formában várta a mérkőzést, és ez a végeredményen meg is mutatkozott. Sportszerű meccset láthattak a kilátogató nézők, valamint a játékvezetői hármas is dicséretét érdemel.

Csákánydoroszló–Horváth Ranch Kft. Nádasd 3-1 (2-0). Csákánydoroszló, 400 néző, vezette: Horváth P.

Csákánydoroszló: Tóth B. – Sáfár, Török (Takács Sz.), Pandur, Dudás, Dedics, Sárközi, Könye Balla (Draskovics), Urbán (Biczó), Németh M., Takács Á.

Nádasd: Rejtli – Kovács K. (Németh J.), Péter (Meskó Á.), Zsoldos, Varga M., Meskó M., Németh B., Pálmai, Meskó E., Burka, Lónai (Mesics).

Gól: Németh M., Dedics, Burka (öngól), ill. Meskó M.

Kiállítva: Németh B. (92., Nádasd).

A hazai csapat az irányítást végig kézben tartva, megérdemelten nyerte meg a rangadót – a vendégek is jól küzdöttek, de csak felvillanásaik voltak. A csákányi együttesben minden játékos jó teljesítményt nyújtott.

Vasszécseny–Egyházasrádóc 0-2 (0-2). Vasszécseny, 80 néző, vezette: Boda Gy.

Vasszécseny: ASZTALOS – Szakács, Dankó, Virág, Viszked, Bakonyi (KISS K.), Németh Zs., Pungor, Jéri, VARGA M., Vadász.

Egyházasrádóc: Bali – Kertes, Merőtei T. (Balikó), Németh M., Varga Z., Krajczár, Fejes, Mészáros (Filipovits), Szijj, Zimonyi, Bányik (Merőtei G.).

Gól: Németh M., Merőtei T.

Sportszerű mérkőzésen a helyzeteivel jobban sáfárkodó vendég szerencsés győzelmet aratott a mezőnyben jól küzdő hazai csapat ellen. A mérkőzésen talán a játékvezetői hármas ténykedett a legjobban.

Rábatótfalu–Őriszentpéter 1-2 (1-1). Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Szendrődi B.

Rábatótfalu: Szukics – Keresztúri (Szakács), Lovenyák (Domján B.), Bánfi-Nagy (Könye), Domján D., Sütő, Dancsecs (Akl), Kovács Á., Falb (Papp V.), Anderkó, Náricza.

Őriszentpéter: Tarafás – Szabó D., Farkas M., Varga A., Kósa, Sály, Szalai (Mihályka), Horváth L., Szabó S., Mihály, Szép.

Gól: Náricza, ill. Farkas M., Szabó S.

Tanakajd–Tutitextil-Körmend VSE 2-2 (1-1). Tanakajd, vezette: Héra Cs.

Tanakajd: Marcz L. – Szűcs (Orsós), Gombkötő, Marcz G., Hittaller, Marcz M., Könczöl, Preiczer, Nagy K., Varga M. (Horváth K.), Szalai.

Körmend VSE: Bérdi – Horváth Dániel (Németh Cs.), Kocsis, Simon, Kiss B. (Takács), Szatmáry, Horváth Dávid, Berta, Sákovits (Papp P.), Tóth M., Szabó P.

Gól: Szalai, Marcz G., ill. Kiss B., Szatmáry.

Az első pillanattól egymásnak estek a csapatok, már a meccs elején történt egy gyors gólváltás – de a későbbiekben is nagy küzdelem folyt mezőnyben. A felek 1-1 állásnál vonultak az öltözőbe. A második játékrészben a Nádalja egy szerencsés góllal vezetést szerzett. A mérkőzés további részében a hazai csapat rohamozott derekasan, ami meg is hozta az egyenlítést. A mérkőzés egészét nézve a tanakajdiak közelebb álltak a győzelemhez – de a focit még mindig gólra játsszák...

Pinkavölgye-Felsőcsatár–Bajánsenye 3-2 (0-1). Felsőcsatár, vezette: Monostori I.

Felsőcsatár: Sásdi – Szabó B., Donadi, Horváth L., Vajda (Kopácsi), Csák, Pehr, Böhm, Cseri (Windisch), Virág (Schmalzl), Krajczár.

Bajánsenye: Kalamár – Bagó (Hodács), Bacsák, Horváth B., Kosár, Kovács V., Fábián, Propszt, Horváth A. (Horváth Z.), Koczor, Varga D.

Gól: Pehr (2), Csák, ill. Koczor, Fábián.

Szentpéterfa–Telekes Medosz 1-1 (0-0). Szentpéterfa, 100 néző, vezette: Imre B.

Szentpéterfa: PÁLL B. – Török R., Wágner (Homor), Pataki, Gaál (Udvardi), Skrapits D., Garger, Török A., Major (Páll Sz.), Hoós, Skrapits I.

Telekes: Blaskovics – Németh M., Orsós, Görcsi, Czövek, Osvald, KÓNYA M., Vincze (Szakter), Kónya Sz., Valkóczi, Nyári.

Gól: Hoós, ill. Osvald.

A két hasonló képességű csapat küzdelmes meccset vívott, mindkét kapu előtt maradt ki helyzet. Igazságos döntetlennel zárult az alsóházi derbi.

A 15. forduló menetrendje, szombat, 15.00: Körmend–Gyöngyöshermán. 16.00: Bajánsenye–Szentpéterfa. Vasárnap, 16.00: Rum–Felsőcsatár, Őriszentpéter–Tanakajd, Egyházasrádóc–Rábatótfalu, Nádasd–Vasszécseny, Telekes–Csákánydoroszló.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] email címre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában