Ítélet

2023.03.28. 11:15

Összeveszett a biciklissel, majd letolta az útról a feldühödött autós Szombathelyen

Szombathelyi Törvényszék

Forrás: Pixabay

A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, 180.000 Ft pénzbüntetésre és 2 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak.  - írja a Szombathelyi Törvényszék oldala.

A vádlott 2021 szeptemberében Szombathelyen közlekedett egy körforgalmú úton a személygépkocsijával, amikor az ugyancsak ott, a kerékpárján fenn ülve közlekedő sértettel - egy a vádlott által vitatott közlekedési helyzet miatt -, szóváltásba került.  A sértett kerékpárjával kihajtott a körforgalomból, a vádlott pedig személygépkocsijával követte őt, majd a 4,2 méter széles – menetirányuk szerinti – jobboldali forgalmi sávban a kerékpáros mellé hajtott és a lehúzott ablakon keresztül folytatták a vitát. Ezt követően a vádlott a személygépkocsiját szándékosan jobbra, a kerékpáros sértett felé kormányozta, aki előbb a bal kezével a személygépkocsi tetején próbált megtámaszkodni, azonban elveszítette az egyensúlyát, letért az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon, és egy ott várakozó személygépkocsi hátuljának ütközött.  A vádlott személygépkocsijával a Kiskar utca irányába elhajtott a helyszínről. A sértett sérülést nem szenvedett.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyész jogorvoslati nyilatkozatának megtételére három napot tartott fenn, így a döntés még nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában