Támogatásból

2023.06.02. 14:27

Húszéves a Király Sportlétesítmény - Újabb fejlesztéseket adtak át - fotók

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Király Sportlétesítmény fejlesztésének újabb ütemét: 4,5 milliárd forint kormányzati támogatás jóvoltából valósulhatott meg a beruházás Szombathely újperinti városrészén.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

Húsz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Király Sportlétesítmény – ezt is ünnepelték pénteken a komplexumban. Mint ahogy azt is, befejeződött a második ütem építése: egy bentlakásos speciális sportdiagnosztikai és rehabilitációs központ, több sportpálya és a régi helyén egy kétszintes, 1300 négyzetméteres új épület létesült. Utóbbiban irodák és öltözők kaptak helyet. A beruházáshoz a kormány 4,5 milliárd forintot nyújtott a központi költségvetésből. A pénteki ünnepi alkalmat megtisztelte jelenlétével dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. 

- A labdarúgásban vannak törvényszerűségek, ha keményen dolgozol, előbb-utóbb meglesz az eredménye és előbbre lépsz – idézte Király Gábort dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Majd úgy folytatta: - Ahogy itt körbenézek, elmondhatom, hogy ez a gondolat nemcsak a sportpályafutására, hanem az egész életére is igaz.

Az államtitkár elismerően szólt az elkészült komplexumról, ahol modern körülmények között több mint 200 fiatal sportolhat. - Az ilyen helyek motivációt jelentenek a gyerekeknek, hogy egy kicsit letegyék az okostelefont és eljöjjenek sportolni. A virtuális valóság helyett váljanak részévé egy olyan közösségnek, a sportolók közösségének, amelyet aztán reményeink szerint sosem akarnak majd elhagyni – fűzte tovább gondolatát dr. Schmidt Ádám. - Ez jelenleg a legfontosabb feladatunk, hogy megnyerjünk a sportnak minél több fiatalt, és utána meg is tartsuk őket.

- A Király név egybeforrt Szombathely nevével – erről dr. László Győző, Szombathely sportért felelős alpolgármestere beszélt, aki szintén méltatta a város díszpolgárának sikereit, köztük a sportlétesítményben megvalósult fejlesztést.

- Itt nem találunk semmi hivalkodót, csak esztétikusat. A hivalkodás nem ránk jellemző – mondta köszöntőjében prof. dr. Gadányi Károly, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke. Majd kiemelte azt a példaértékű nevelő munkát, aminek jóvoltából a Király SE-ben nemcsak testileg erősödnek, fejlődnek, hanem lélekben is gazdagszanak a fiatalok. Emlékeztetett azokra a szombathelyi labdarúgókra, akikre a gyerekek példaképp tekinthetnek: így Király Ferencre, Király Gáborra, Halmosi Zoltánra – sorolta.

Az egybegyűlteknek Király Gábor képes prezentációban mutatta meg, hogy az egykori újperinti legelő helyén hogyan épült fel a több épületet, hotelt és éttermet is magában foglaló sportlétesítmény, ahol minden adott edzőtáborozáshoz, nagyszabású sportesemények, konferenciák lebonyolításához. A bemutató végén pedig a néhai Király Ferenc egy hangfelvételét hallhattuk, amiből megtudtuk, ő is és felesége is újperinti kötődésű; érthető, miért e városrészen öltött testet Király Gábor álma. Ünnepélyes szalagátvágással ért véget a protokollprogram: Király Gábor, dr. Schmidt Ádám, dr. László Győző és prof. dr. Gadányi Károly avatta fel ünnepélyesen a második ütemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában