Ítélet

2023.06.08. 14:02

Verekedett, rugdalózott és a sötétből előugorva fapálcával támadt - Végrehajtandó fogház vár az agresszív vasi férfira

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Körmendi Járásbíróság 4 rendbeli garázdaság vétsége és 1 rendbeli kábítószer birtoklásának vétsége miatt halmazati büntetésül 8 hónap - végrehajtandó  fogházra ítélt egy férfit. Kötelezte továbbá 217.660 forint bűnügyi költség megfizetésére. A bíróság elrendelte a Szombathelyi Járásbíróság korábbi büntetővégzésével kiszabott 10 hónap fogház, valamint korábbi ítéletével kiszabott 2 év börtön utólagos végrehajtását - írja oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

A vádlott 2021. október 13-án egy szentgotthárdi étterem közelében lévő gyalogátkelőhely előtt - előzetes szóváltást követően - kétszer megrúgta egy férfi bal felkarját, majd tovább haladva egy gyógyszertár előtti útszakaszon ismét megrúgta a gyomortájékán. A tanúnak a bántalmazás következtében sérülése nem keletkezett.
A vádlott 2021. november 25-én este Szentgotthárdon szóváltásba keveredett az előbbi tanúval, vele - korábbi sérelmek miatt - folyamatosan ordítozott, majd őt fellökte. A tanú a cselekmény következtében elesett és 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett el.
A vádlott 2021. december 20-án este egy szentgotthárdi templommal szembeni járdaszakaszon szóváltásba keveredett egy másik férfival, majd többször rúgott a tanú irányába, végül pedig kikapta a tanú lábait, aki elesett. A vádlott még kétszer rúgott a már földön fekvő tanú felé, aki az arca elé helyezett alkarjával és a könyökével védekezett. A tanú 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett el.
A vádlott 2021. december 22-én este Szentgotthárdon egy kereszteződésében a sötétből hirtelen előlépve az ott gyalogosan közlekedő - az előbbiekben írt - tanút minden előzmény nélkül egy fa pálcával egyszer arcon ütötte, majd távozott a helyszínről. A tanú a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett el.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban – így különösen a tanúkban és az utcán arra járó személyekben – megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában