Zöld város II. projekt

2022.05.15. 17:54

Kis kalózok a Külső-Várkertben – Elkészült a motorikus park és a játszótér

Elkészült a Zöld város II. projekt keretében a motorikus park és a játszótér a Külső-Várkertben. A beruházást Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás, Pápa polgármestere és Rusznák Pál, a kivitelező Játszókert Kft. ügyvezetője adta át.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Kovács Zoltán kiemelte, ezzel a mintegy 100 millió forintos beruházással egy újabb fontos állomásához érkezett a városfejlesztés. Rámutatott, a települések között óriási a verseny a játszótérépítésre fordítható hazai forrásokért, Pápa városa pedig olyan szerencsés adottságokkal bír, melyek révén nagyon szép környezetben lehet játszótereket kialakítani. Az országgyűlési képviselő példaként említette a Fő tér történelmi környezetében létrehozott játszóterét, illetve a Schwenczel rét rehabilitációja során készült játszóteret. Mint mondta, a város egy újabb gyöngyszeme a külső-várkerti játszótér.

Rusznák Pál elmondta, már a Várkertben is a Játszókert Kft. alakította ki a játszóteret, és örömmel fogadták, hogy a Külső-Várkertben ugyancsak elvégezhetik a kivitelezést. Megtudtuk tőle, a játszótérrel szemben létrehozott látványtó révén adta magát a tematika a kék árnyalatú gumiburkolatoktól kezdve a homokos part megidézéséig, a fő elem pedig a kalózhajó. A hétszáz négyzetméteres játszótéren hét játékelemet helyeztek el, a motorikus parkban pedig tíz eszköz várja a kikapcsolódni vágyókat.

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Áldozó Tamás megjegyezte, a játszótér átadásához legalább négy-ötéves munka eredményeként értek el, melynek a leglátványosabb része készült csak az elmúlt hónapokban.

Hangsúlyozta, a beruházás nemcsak a környéken élőket szolgálja, hanem az egész várost is, hiszen ez a terület a családok számára valóságos kirándulóhely lehet. A polgármester arra kérte a lakosságot, hogy vigyázzanak az átadott területre. Hozzáfűzte, a környéket 21 térfigyelő kamera pásztázza.

A nemzeti színű szalag átvágását követően játékos családi napra invitálták a résztvevőket. Az alkalomra sok gyermek kalózjelmezben érkezett, így vették birtokba a játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában