Futsal NB I

2022.05.17. 21:11

Nagy csatában kapott ki a Veszprém

Vereséget szenvedett idegenben a veszprémi futsalcsapat kedden, amely ezzel távolabb került a bajnoki döntőtől.

Horváth Gábor

A Berettyóújfalu visszavágott a legutóbbi veszprémi vereségért

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Berettyóújfalu–Veszprém 2-1 (1-1)
Berettyóújfalu. V.: Szilágyi, Czene-Joó, Deme. MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Nagy I., Rábl, Kártik, Rafinha. Csere: Sándor, Horváth N., Tóth A., Rézműves, Szabó P., Szatmári, Nagy D., Takács, Matheus. Edző: Trencsényi János. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai. Csere: Koncsol, Everton, Dorogi, Molnár D., Bencsik Á., Molnár R., Kiss M., Boromisza. Edző: Fehér Zsolt.
Nagy volt a tét az NB I-es rájátszás utolsó előtti fordulójában rendezett összecsapáson. Azonos pontszámmal álló csapatok találkoztak egymással, a rangadó nyertese nagyot léphetett a bajnoki finálé felé (ahová a Haladás már korábban bejutott). A döntetlen a Veszprémnek kedvezett, illetve a vendégek tudták, ha győznek, már biztos a második helyük, a döntőbe kerülésük.
Rögtön a meccs elején letámadott a házigazda, amely történetének 600. mérkőzését ünnepelte ez alkalommal. Kártik veszélyeztetett először, fejjel próbálta a kapuba juttatni a labdát, ami ekkor még nem sikerült.
A 3. percben azonban már sikerrel jártak az alföldiek, Rábl tört előre a jobb oldalon, beadását a hosszú oldalon egyedül érkező Kártik vágta a hálóba, 1-0.
A Veszprém kijjebb jött és egyre veszélyesebben játszott. Tatai próbálkozott kétszer is, Mezei védett. A Berettyóújfalu kapusa Pál kapáslövését is kifogta.
Rutai szabadrúgását viszont már nem tudta, a veszprémi center gyönyörűen lőtte ki a bal felső sarkot a 18. percben, 1-1.
A félidő hajrájában Nagy Imre bombája csattant a kapufán, majd 15 másodperccel a dudaszó előtt Everton elkövette a vendégek hatodik szabálytalanságát. Tóth Attila végezte el az ezért járó 10 méteres büntetőt, Spandler jobb karral védett, az ismétlésnél pedig Tatai szabadított fel.
A második félidő elején Rábl és Rafinha játszott össze, utóbbi közelről emelt a kapuba, 23. perc: 2-1.
A folytatásban hatalmas csata bontakozott ki. Mindkét hálóőr többször is nagyot mentett, a hajrában Rutai kapufát lőtt. A Veszprém megpróbálkozott az 5 a 4 elleni játékkal, de nem járt szerencsével.
Az utolsó körben a bakonyiak a DEAC-ot fogadják, a Berettyóújfalu az Újpesthez látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában