Erdészverseny a Bakonyban

2022.05.18. 07:00

Balatonfüredi erdész képviseli a Bakonyerdő Zrt.-t az országos döntőn

A Bakonyerdő Zrt. a devecseri erdészete területén tartotta házi erdészversenyét tartalmas szakmai programokkal kiegészítve, mely egyben az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált Az Év Erdésze 2022 szakmai verseny helyi selejtezője volt.

Müller Anikó Hanga

Tartalmas, jó hangulatú volt az erdészverseny

Forrás: Bakonyerdő Zrt./Gáspár Gábor

Ezt a megmérettetést az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg minden évben, tájékoztatta lapunkat Patocskai-Lunk Eszter kommunikációs vezető. Mind a hét erdészet – Bakonybél, Bakonyszentlászló, Balatonfüred, Devecser, Farkasgyepű, Keszthely, Pápa – indított versenyzőket, tizenhárom kerületvezető erdész mérhette össze tudását, akik számos versenyszámban bizonyították felkészültségüket. 

A több témát felölelő elméleti feladatsor kitöltése és egy komplex felismerési feladat után terepi versenyszámok következtek, ahol az erdészek számot adtak napi feladatuk ellátásához szükséges tudásukról. Volt erdőállomány-leírás, famagasság- és fatérfogatbecslés, élőfakészlet-meghatározás, gyérítésjelölés, erdőkárbecslés, választékolás, trófeaminősítés. A feladatok szorosan kapcsolódtak az országos megmérettetés várható versenyszámaihoz. A szakmai nap résztvevőit Farkas Zsuzsanna csemetekert-vezető kalauzolta a Bakonyerdő Zrt. sárosfői csemetekertjében. A terepi szakemberek a délután folyamán három előadáson vettek részt, melyeken Váradi József erdőgazdálkodási és természetvédelmi főmérnök tájékoztatta őket a Bakonyerdő Zrt. gazdálkodásában történt változásokról, Vajai Dániel fahasználati előadó az örökerdő-gazdálkodás lehetőségeiről tartott gondolatébresztő előadást, Kovács Béla természetvédelmi főelőadó a klímaváltozás várható hatásairól és következményeiről beszélt. A tartalmas, jó hangulatú szakmai továbbképzés eredményhirdetéssel zárult. 

A helyezések az alábbiak szerint alakultak: Egyéni: I. Tóth Ferenc – Balatonfüred, II. Felhoffer Péter – Bakonyszentlászló, III. Papp Armand – Farkasgyepű.  Csapat: I. Bakonyszentlászló – Felhoffer Péter; Torkos Péter, II. Farkasgyepű – Papp Armand, Czigler Tibor, III. Balatonfüred – Tóth Ferenc, Szántó László. A versenyen Tóth Ferenc balatonfüredi kerületvezető erdész bizonyult a legjobbnak, így ő fogja képviselni a Bakonyerdő Zrt.-t a 2022. május 18-19-én Gyarmatpusztán megrendezendő országos döntőn. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában