Kemény mérkőzésre számítanak Dániában

2022.05.18. 11:30

A final fourba juthatnak ma a veszprémi kézilabdázók

Hétgólos előnnyel utazott Dániába a Telekom Veszprém, amely ma este kivívhatja a négyes döntőbe jutást a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Dániában is a legjobbjukat kell nyújtaniuk ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás

Forrás: Penovác Károly/Napló

Talán még a legmerészebb álmokat is felülmúlva teljesített a Telekom Veszprém múlt héten az Aalborg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonásán. Momir Ilics legénysége szoros első félidő után alaposan elpáholta a dánokat, tetemes, hétgólos előnyt szerezve a visszavágóra. 
A csoportkörben magabiztos aalborgiak nyilván tisztában voltak vele, hogy nem lesz könnyű dolguk a Veszprém Arénában, ám a 36-29-es végeredményt hozó találkozót követően valószínűleg alaposan zúgott a fejük. Nemcsak a szurkolók elképesztő teljesítménye miatt, hanem azért is, mert a második félidőben képtelen voltak mit kezdeni a hazaiak játékával, szétesett csapat benyomását keltették, sok hibával tarkított kézilabdát mutattak be. 
Persze mindez nem azt jelenti, hogy a dán alakulat feladta volna a továbbjutás reményét, hiába a nagy különbség, Stefan Madsen együttese minden bizonnyal mindent megtesz a visszavágón azért, hogy becsületét helyreállítsa, és bravúrt érjen el. 
– Az Aalborg biztos nem adja fel, mindent meg fog tenni a fordításért. Nekünk ugyanakkor nem szabad túl sokat foglalkozni velük, inkább magunkra kell koncentrálnunk. Úgy kell játszanunk, mintha a múlt heti meccs meg sem történt volna, mintha nem lenne hétgólos előnyünk, ez az egyetlen esélyünk – nyilatkozta a Telekom Veszprém internetes oldalának Dejan Manaszkov, a bakonyiak sérülésből nemrég felépült macedón balszélsője. 
Momir Ilics vezetőedző is azt emelte ki, hogy ez még csak a feladat első része volt, Dániában is a legjobbjukat kell nyújtani ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás. 
– Kicsit túlszárnyalta az elképzeléseimet ez a nagy különbségű győzelem, de ne felejtsük el, a visszavágó sem lesz egyszerű – nyilatkozta a Sportrádiónak Nagy László, a bakonyiak sportigazgatója, aki kiemelte: ilyen nagy előnyben sem szabad nyugodtan pályára lépni, mert az mindig visszaüthet. – Győzelmi szándékkal kell Dániába utaznunk. Taktikus játékra lesz szükség, nem feltétlenül a rohanást fogjuk előtérbe helyezni – tette hozzá. 
Az Aalborgnál nem tudnak sok mindent tenni, tisztában vannak vele, hogy esélyeik alaposan lecsökkentek a négyes döntőbe kerülésre, ugyanakkor fogadkoztak, keményen odateszik magukat a visszavágón. 
Stefan Madsen vezetőedző tisztában van vele, hogy támadásban nagyot kell javulnia csapatának. A veszprémi meccs második félidejében gyengén, sok hibával teljesítettek és mindössze 13 találatig jutottak. A szakember bízik benne, hogy hatékonyabban tudnak kézilabdázni, és ezúttal ők helyeznek nyomást a Veszprémre. 
Az Aalborg–Telekom-mérkőzés mellett ma Kielce–Mont­pellier-meccset játszanak a BL negyeddöntőjében, itt a múlt héten a lengyelek három góllal tudtak nyerni idegenben. Holnap a Barcelona hazai környezetben biztosíthatja be final four tagságát a Flensburggal szemben, a Kiel és a PSG csatája pedig döntetlenről folytatódik Németországban. 
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének e heti programja, szerda 18.45: Aalborg–Telekom Veszprém (az első meccsen: 29-36), 20.45: Kielce–Montpellier (31-28). Csütörtök 18.45: Barcelona–Flensburg (33-29), 20.45: THW Kiel–Paris SG (30-30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában