Évad

2022.05.18. 14:00

Ismét Szelle Dávid lett a kedvenc, a Csókos asszonyra szavaztak a legtöbben a Pannon Várszínházban

A Pannon Várszínház most záruló évadában a közönség a legjobb színésznek Szelle Dávidot, a legjobb előadásnak a Csókos asszonyt választotta. A szavazás második és harmadik helyezettje Keresztesi László és Kovács Ágnes Magdolna.

Horváth Virág

Balról Soós Máté Bátor, Zámbó Brigitta, Vándori László és Gecs Mónika Fotó: Penovác Károly/Napló

A szavazásra - minden évben - az évad utolsó bérletes előadásain kerül sor, ahol a nézők a Társulat színművészeire és az évad legkedveltebb előadására szavazhatnak. Nagy a részvétel mellett és szívesen adják le voksukat minden évben a színházbarátok kedvenc színészükre és előadásukra. A Pannon Várszínház évadának utolsó előadásaként mutatta be a Csókos asszony című operettet. A két felvonásos darab Vándorfi László rendezésében került színpadra.

A Csókos asszony egy igazi szerelmi történet mely, – mint az operett műfajának legjobbjai –, a világháborútól megtépázott Budapesten játszódik. Józsefvárosban, az 1920-as évek környékén szinte lehetetlen a nyomorból kitörni. Mégis, vagy éppen ezért, az élni akarás, a boldogság utáni vágy tobzódik az operettekben, a zenés játékokban és a kabarékban. Az előadásban olyan ismert, örökzöld dalok csendülnek fel, mint az Éjjel az omnibusz tetején, Gyere, te nímand!, Asszonykám, adj egy kis kimenőt!. Szelle Dávid a darabban Báró Tarpataky szerepét játssza. 

A 2022/2023-as évad, mely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program ünnepi éve is egyben, sokszínű előadásokat ígér, például Dés László-Nemes István-Böhm György-Korcsmáros György-Horváth Péter Valahol Európában című musicaljét, Ken Ludwigtól a Primadonnák című vígjátékot, Robert James Wallertől A szív hídjait, Petőfi Sándor/Szálinger Balázs Karaffa című vígjátékát és Tompos Kátya – Hrutka Róbert szerzőpáros Mesék Európában című történetmesélő koncertjének ősbemutatóját is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában