Eredmények

2022.06.26. 21:30

Időközi választásokat tartottak a Balatonnál

Balatonalmádiban és Dörgicsén polgármestert választottak a szavazók, Lovason a testület feloszlatta magát, ezért polgármestert és képviselő-testületi tagokat is választottak az állampolgárok június 26-án, vasárnap.

Kovács Erika

Fotó: MTI

Fabó Péter lett a polgármester Balatonalmádiban, közölte Fábián László, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke.  

Azt mondta, a választásra jogosultak 27 százaléka jelent meg, első helyen Fabó Péter (Fidesz-KDNP) végzett 63 százalékkal, második Bercsényi László (Független) jelölt lett, 32 százalékkal. Harmadik helyen végzett Csontos Dávid Péter, a negyedik Kutassy József, akit Hegyi Ilona követett a szavazatok szerint. Dörgicsén Pflanzner Sándort (Független) választották meg polgármesternek, tudtuk meg Sokhegyi Ervinnétől, a HVB elnökétől. Lovason Fazekas Gábor Zoltán (Független) lett a falu polgármestere, ahol megválasztották a képviselőket is: Sárdi Máté 122, Fehérné Kiszlinger Anett 106, Simon Róbert 104, Pintér Kornél pedig 94 szavazatot kapott. Erről tájékoztatta lapunkat Mecsériné Róka Erzsébet, a szavazat számláló bizottság elnöke. Elmondta, a névjegyzékben 436 fő szerepelt, melyből megjelent 124, ez 28,44 százalékos részvételt jelent. A polgármester 117 érvényes és hét érvénytelen szavazatot kapott, a képviselők 123 érvényes és egy érvénytelen voksot szereztek.     

Mint megírtuk, Balatonalmádiban Bercsényi László, Csontos Dávid Péter (mindkettő független), Fabó Péter (Fidesz–KDNP), Hegyi Ilona Rózsa és Kutassy József független jelöltek gyűjtötték össze a szükséges számú ajánlást. Dörgicsén négy független jelölt – Deák Attila, Godó István, Józsa Fábián, Pflanzner Sándor – küzdött meg a polgármesteri címért. Lovason Fazekas Gábor Zoltán az egyetlen jelölt a település vezetésére, ebben a faluban négy, egyéni képviselőjelöltről is döntöttek. A névjegyzékben szereplő választópolgárok az országgyűlési választáshoz hasonlóan reggel hat és este hét óra között adhatták le szavazatukat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában