Jó tanácsok a vízi rendőröktől

2022.07.02. 11:00

Sokan kerültek bajba a Balatonon a kánikulában

Sok embert kellett partra segíteni a Balatonból az elmúlt napokban, közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

Forrás: rendőrség

A vízi rendőrök elsodródott SUP-osoknak, gumimatracosoknak, vízibicikliseknek segítettek partra jutni. A siófoki, balatonfüredi és fonyódi egységek összesen tizennégy esetben segítettek. 
A megelőzés érdekében a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság javasolja, aki nem tud úszni, a parti sávban hűsítse magát. Gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek. Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt, ha a part mellett elalszik a gumimatracon, akkor is kisodródhat a mély vízbe. Egyedül senki ne ússzon a vizekben, és ne menjen vízre semmilyen vízi eszközzel. Soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközzel, amit nem ismernek, minden eszközön viseljenek mentőmellényt. Ne ugorjanak vízbe a vízibiciklikről, egyéb fürdőeszközről, mert tragédiát is okozhat a vízmélység és a sokkhatás. Ne tartózkodjon senki a nyílt vízen 11 és 16 óra között. Ittasan, bódultan életveszélyes a fürdőzés. Ha valaki bajba került vagy bajba jutott embert lát, hívja az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!