Eloltották a lángokat

2022.07.04. 14:54

Hatalmas tűz tombolt a litéri erőmű közelében

Öt hektáron égett a tarló a litéri erőmű közelében.

Kovács Erika

Forrás: Penovác Károly/Napló

Frissítés:

Összesen tíz hektár tarlós terület, illetve száraz fű égett le Litérnél, ahol megfeszített munkával még hétfőn délután eloltották a lángokat a tűzoltók, közölte Csondor Henrietta. A szóvivő azt is elmondta, hogy a tűz átterjedt az erőmű területére, de az épületben nem tett kárt, és leégett egy buszmegálló is. A tűz miatt senki nem sérült meg, az okokat vizsgálják a szakértők. 

Erről írtunk korábban:

Az oltást nagy erőkkel végzték a veszprémi, balatonfűzfői és siófoki tűzoltók. A kiérkezett egységek mindent megtettek, hogy a tűz ne terjedjen tovább. 

 

Egyelőre ne tudni mitől gyulladt ki a tarló. Ahogy korábban beszámoltunk róla az egész ország területén tűzgyújtási tilalom van érvényben. 

Forrás: Facebook

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe az egész országban. Ennek értelmében tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban. A nagy hőségben a növényzet is szárazabb, könnyebben meggyulladhat. Csak júniusban 1100 tűz keletkezett a szabadban, amelyeknél 17-en sérültek meg, a leégett terület nagysága meghaladta a 20 millió négyzetmétert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!