Atlétika

2022.08.10. 15:16

Nem sikerült a döntőbe jutás a vb-n a pápai kalapácsvetőnek

Augusztus 1-8. között Cali városa adott otthont a Nemzetközi Atlétikai Szövetség utánpótlás világbajnokságának. Az eseményre utazó magyar válogatottban a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője, Füredi Dániel is helyet kapott, aki ezúttal nem tudta kihozni magából a legjobbat.

Napló

Jó formában utazott Kolumbiába a pápai atléta, aki a két héttel korábbi, U20-as válogatott viadalon Mariborban a magyar, cseh, lengyel, szlovák és szlovén sportolókkal teletűzdelt mezőnyben bronzérmet szerzett. A magyar delegáció 22 sportolóval utazott el Caliba, ahol Dániel egynapos pihenő után a selejtező ’A’ csoportjában lépett dobókörbe.

- A szövetségi edző beszámolója alapján Dániel bemelegítő dobásai jól sikerültek, sajnos ezt a versenyen már nem tudta megismételni - tájékoztatott Varga Patrik, Dani edzője. - Két érvénytelen kísérlet után egy biztonsági dobással (66.04 m) sajnos lemaradt a három nappal későbbi döntőről. Pedig bizakodtunk a döntőbe jutásban, hiszen jó formában volt, az előírt edzésmunkát elvégezte, de úgy gondolom, így sincs miért szégyenkeznie, maga a részvétel is megsüvegelendő. Most kapott egy hosszabb pihenőt és a tapasztalatokat kiértékelve, újult erővel vágunk bele az edzésekbe és az őszi versenyszezonba – vázolta a közeljövő céljait a klub edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában