Megújult útszakaszok és térkőburkolat

2022.11.26. 15:43

Fejlesztéseket adtak át Gannán

Megújult belterületi útszakaszokat adtak át, illetve a művelődési ház udvarának nemrég elkészült térkőburkolatát avatták fel szombat délelőtt Gannán.

Polgár Bettina

A résztvevők az új utat hordógurítással is tesztelték

Fotó: Polgár Bettina

Az átadó alkalmával Kovács Zoltán országgyűlési képviselő rámutatott, Veszprém megyében belterületi, illetve településeket összekötő utak a Magyar falu program keretében több mint 100 kilométer hosszúságban készültek el, három milliárd forintot meghaladó összegből. Kiemelte, fontos cél a biztonságos közlekedés. Nagy Ottó, Ganna polgármestere elmondta, hét pályázatot nyújtottak be, ebből ötöt kedvezőn bíráltak el. Ezek közül az egyik belterületi útépítést és útfelújítást tartalmazott. A beruházás a Magyar falu program keretében valósult meg több mint 23 millió forintért. Két teljesen új útszakasz készült el, illetve további négy szakasz felújítását végezték el a szakemberek. 

Nagy Ottó és Kovács Zoltán az út átadásán
Fotós: Polgár Bettina

A résztvevők az új utat hordógurítással is tesztelték, majd a művelődési ház udvarán folytatódott az ünnepség. Mint elhangzott, itt a régi, töredezett aszfaltburkolatot cserélték térkőre. Ehhez szintén a Magyar falu program keretében nyújtottak be pályázatot. Nagy Ottó köszönetet mondott a tervezőknek, a kivitelezőknek és a térség országgyűlési képviselőjének. Kovács Zoltán felidézte a gannai művelődési ház és környezete megújításának állomásait, hangsúlyozta: a program támogatási lehetősége nagy segítséget jelent a kistelepüléseknek. 

A művelődési ház udvara térkőburkolatot kapott
Fotós: Polgár Bettina

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában