Rendőrség

2023.01.28. 13:51

Családi házak udvarán felhalmozott szemétkupacokra bukkantak a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták az illegális hulladéklerakások elkövetőit.

Forrás: police.hu

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. január 26-án a társszervekkel együttműködve ellenőrizték többek között a magánudvarokban történő illegális szemétlerakásokat. Ennek alkalmával egy pápai, egy békási és egy mezőlaki családi ház udvarában figyeltek fel a 10 köbméternél nagyobb mennyiségben felhalmozott szemétkupacokra, amelyek nagyrészt gumiabroncsokból, különböző műanyag- és fémhulladékokból álltak. A mezőlaki ingatlan udvarán bontásra váró és bontott gépkocsik, valamit ezek bontásából származó alkatrészek is voltak szétszórva a háztartási hulladék mellett. A rendőrök az intézkedések során minden esetben azonosították a hulladékot felhalmozó személyeket, akiket elfogtak és előállítottak.

Forrás: police.hu

Egy 46 éves pápai lakos, illetve egy 51 éves békási férfi és 45 éves párja, továbbá egy 27 éves mezőlaki férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség elkövetése miatt büntetőfeljelentést tettek.

A Pápai Rendőrkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az engedély nélküli hulladéklerakások, hulladékszállítások, valamint autóbontások kiszűrésére és az elkövetők felelősségre vonására. - írja a police.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!