A tragédiára emlékeztek

2023.02.08. 18:27

Tizennégy éve gyilkolták meg Marian Cozmát

A Veszprém Aréna mellett van egy hely, ami nem a sportsikerekről és az ünneplésről szól, tragédia kötődik hozzá, mégis fontos szerepet tölt be a város életében.

Horváth Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A tragikus módon elhunyt kézilabdázó, Marian Cozma szobra, a mellette lévő kis tér fontos hely a Veszprém Arénánál. Időről időre összegyűlnek itt a szurkolók és játékosok egyaránt. Itt szoktak megemlékezni az óriási termetű, mindenki által kedvelt beállósról, a tizennégy évvel ezelőtt történt szörnyűségről, amely örökre beírta magát a város történetébe.

Szerdán Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő Nagy László sportigazgató, Csík Zoltán vezérigazgató, valamint Szabó János, a Veszprémi Építők Sportegyesület elnökének társaságában gyertyát gyújtott és koszorút helyezett el Marian Cozma szobránál.

Marian Cozmát 2009. február 8-án gyilkolták meg Veszprémben, egy szórakozóhely előtt késsel támadtak rá. A román kézilabdázó három esztendeje játszott a bakonyiaknál, a szurkolók nagy kedvence volt. Két-két magyar bajnoki és kupagyőzelmet szerzett, emellett KEK-et nyert a csapattal.

Marian Cozma tiszteletére nem sokkal a halálát követően szobrot emeltek a megyeszékhely csarnoka mellett. A drukkerek többféleképpen is kifejezték szomorúságukat, együttérzésüket és szeretetüket, rendszeresen, évente többször is megemlékeznek az egykori kiváló kézilabdázóról, a vidám és kedves fiatalemberről, akinek elvesztése még ma is rendkívüli fájdalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában