Csillagászat

2023.03.21. 11:00

Hanna különdíjas lett az országos rajzpályázaton

Különdíjat nyert Volein Hanna a Bakonyi Csillagászati Egyesület által januárban meghirdetett  Csillagászati élményeim a Bakonyi Csillagászati Egyesülettel című országos rajzpályázaton.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola másodikosa Ivanics Ferenc elnöktől vette át az ajándékát, egy doboz Legot és oklevelet hétfőn az eredményhirdetés alkalmával. 

Ivanics Ferenc elmondta, hogy több mint 400 rajzot küldtek be az ország minden részéből, nehéz dolga volt a csillagász szakemberekből és az egyesület tagjaiból álló zsűrinek. Sok szép munkát kaptak, amelyből látszik, a gyermekeket érdekli a csillagászat. Hanna az iskolájában tartott távcsöves égboltvizsgálatot rajzolta le. Egész Dunántúlról csak az ő munkáját díjazták egyénileg. Csoportos alkotói különdíjban részesült az ajkai Csodavár Általános Iskola, ahonnan a legtöbb rajz érkezett. 

Fotós: Gyarmati László

Az egyesület tagjai  a gyerekek és a felkészítő tanárok szorgalmát, munkáját, lelkesedését egy interaktív csillagászati programmal jutalmazták. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában