Hozzátok a hajókat a Bakonyba!

2023.06.07. 11:58

Újra meg újra rázendítve szakad az eső Zircen, hatalmas felhőszakadás zúdul(t) Veszprémre és környékére is (videó)

Hozzátok a hajókat a Bakonyba! Evezőlapátokkal! – kis túlzással ilyen segélykiáltást küldhetnénk Zircről.

Rimányi Zita, Napló

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Szűnni nem akaróan szakad az eső a városban, újra meg újra rázendít. A csapadékvíz összegyűlik az utakon, egyes részeken, és látványos hangszerré változtatja a cseréptetőket. Zenélnek az ereszcsatornák kifolyói is, a víz áramlása szólaltatja meg őket, ontják a folyadékot folyamatosan, bőven. A közlekedőknek ajánlott erre tekintettel lenniük, a járművek megcsúszhatnak, ha vezetőik nem megfelelően választanak sebességet. A kirándulásra készülőknek érdemes most újratervezésre időt szánniuk, akiket pedig elkapott az égi áldás - hát láttunk ilyen családosokat is. Jól megáztak, átázott ruhában siettek fedél alá. A tavaly nyári aszályban kiszáradt bakonyi patakok ezután még jó darabig csoboghatnak, most tartalékot gyűjtöttek ennek megoldásához, reméljük áradástól egy falunak sem kell azért tartania. A mezőgazdasági termelők szintén hamarosan értékelhetik, jól jártak-e ennyi csapadékmennyiséggel, ilyen intenzitású érkezésével.

Hatalmas mennyiségű csapadékot hozott szerda délelőtt 11 óra körül Veszprémbe és térségébe is az zivatarzóna, amely a közlekedésben is nehézségeket okoz. Több helyen vízátfolyások teszik balesetveszélyessé a forgalmat, érdemes lassabban, körültekintőbben vezetni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában