Iskola

2023.06.07. 17:00

Fesztiválnak is beillő tanévzáró Kiscsőszön

A Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola a Nemzeti Összetartozás Napján szervezte meg tanévzáró gálaműsorát, mely színvonalát és nagyságrendjét tekintve sokkal inkább hatott művészeti fesztiválként.

Tóth B. Zsuzsa

A Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola a Nemzeti Összetartozás Napján szervezte meg tanévzáró gálaműsorát Fotó: iskola

A rendezvény helyszíne a Hunyor Regionális Népi Kézműves Alkotóház és udvara, illetve az Egyesület Kultúrpajtája volt. A Művészeti iskola több földrajzi régióban tevékenykedik, jelentős szakmai bázismunka folyik Piliscsaba környékén, és Győrben, de ezek mellett természetesen a székhely körül fekvő kistelepülések iskolái a legfontosabb partnerek. Kiváló együttműködés alakult ki a Klebelsberg Intézményfenntartóval, mely lehetővé teszi a telephelyeken zajló magas szintű munkát. Az iskola kiemelt célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermek közösség számára élmény-gazdag művészeti tudásátadást valósítson meg, közösségi szemléletet alakítson ki.

Forrás: iskola

A tanévzáró programot egy minden igényt kielégítő szabadtéri programhelyszínen valósították meg, ahol a technikai felszereltség is alkalmas volt mind a néptáncosok, mind a népzenészek bemutatkozására. Az iskola több, mint négyszáz tanítvánnyal működik, így közel ötórás műsorfolyammal ajándékozta meg a rendezvényre érkező, nagyszámú közönséget. A kellemes időtöltést segítette az Egyesület fajátékos játszóháza is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában