Vádemelés

2024.03.27. 15:04

Pár ezer forintért és két liter borért eszméletlenre verte társát két veszprémi hajléktalan

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik alkalmi ivócimborájukat fosztották meg pénzétől és a nála lévő borospalacktól.

Veol.hu

A vádirat szerint a 36 és 53 éves vádlottak 2023. március 23-án a késő délutáni órákban együtt italoztak alkalmi ismerősükkel Veszprémben, egy szeretetszolgálat által üzemeltetett nappali melegedő előtti területen - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Az italozás közben szóváltás alakult ki a három férfi között, melynek során a két vádlott rátámadt a sértettre. Az idősebb férfi fejen ütötte a sértettet, majd a fiatalabb fellökte és fejbe rúgta, amitől a sértett elveszítette az eszméletét. Kis idő múlva a két vádlott átkutatta a magatehetetlen sértett ruházatát és táskáját, majd eltulajdonították a nála talált 7000 forint készpénzt és a földre esett 2 literes műanyag palackos borát. 

A sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében, ám a vádlottak erőszakos magatartása következtében fennállt a súlyosabb sérülés bekövetkezésének reális lehetősége is. 

Mindkét vádlott volt már korábban büntetve, a fiatalabb ráadásul felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el az újabb bűncselekményeket. Az ügyészség mindkét férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a fiatalabb vádlott vonatkozásában rendelje el a felfüggesztett szabadságvesztés büntetés utólagos végrehajtását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!