Megkönnyíti a sírokhoz jutást

2024.03.28. 07:00

Új elektromos golfkocsival gazdagodott a veszprémi Vámosi úti temető (képgaléria)

A veszprémi Vámosi úti temető egy új elektromos golfkocsival gazdagodott, megkönnyítve ezzel a sírokhoz jutást. A kocsi 3 vagy 5 fő szállítására alkalmas, mert hátsó részét ülésként vagy igény szerint tárolóhelyként lehet használni. Minden hétköznap 8–16 óra között várja a buszmegálló felőli kiskapunál az idős vagy mozgásukban korlátozott temetőlátogatókat.

Juhász-Léhi István

– Örömteli, hogy gyorsan sikerült pótolnunk a régi járművet, hiszen már korábban is működött ez a szolgáltatás Veszprémben – mondta a jármű csütörtöki bemutatóján Csik Richárd önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP). – A korábbi jármű kisebb és idősebb volt, már nem lehetett megjavítani, ám az idei költségvetés terhére sikerült beszerezni egy új járművet. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Az elektromos járművet a VKSZ Zrt. fogja üzemeltetni. A képviselő megköszönte Nagyvári Sándornénak, hogy összefogta a közösséget a beszerzés érdekében. Kérdésre válaszolva elhangzott az is, hogy másutt nem indokolt hasonló jármű beszerzése, hiszen nincs a Vámosi útihoz hasonló méretű sírkert.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, megszokott volt a temető területén, hogy eddig is biztosították az elektromos hajtású kisjármű szolgáltatását. Az új beszerzésű jármű reggel 8 és 16 óra között, hétfőtől péntekig áll az ideérkezők rendelkezésére. – Az autóbusz-megálló felőli bejárathoz telepítjük ezt a kis eszközt – mondta, míg a járműről elárulta, alapvető szempont volt, hogy mindenképpen elektromos hajtású járművet szerettek volna beszerezni. A jármű méreteiben is nagyobb, kisebb teher szállítására is alkalmas, tehát jobban kihasználható, mint az előző volt. Ráadásul modernebb és csendesebb is – ezeket a szempontokat figyelembe véve választották ezt az eszközt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában