Már kapható a friss számunk. Fókuszunkban ebben a hónapban az iskolakezdő gyerekek állnak, sok-sok olyan receptet találnak a szeptemberi számunkban, amelyek egyszerűek, viszonylag olcsóak, táplálóak, és nagy valószínűséggel szívesen meg is eszik majd a gyerekek. Főztünk még pár tartalmas bográcsost a szüretelőknek, és sütöttünk rengeteg gyümölcsös süteményt, réteseket, pitéket, ezeket akár tízóraira is csomagolhatjuk.

Megjelent a Vidék íze szeptemberi száma!

Összeállítottunk egy heti étrendet az iskolásoknak. Megpróbáltuk megtalálni a kicsik és az anyukák elképzeléseinek a közös részét, olyan tápláló, egészséges, vitamindús fogásokat válogattunk össze, amelyek valószínűleg a gyerekek kedvencei közé tartoznak. A kezdő szakácsainknak pár egyszerű, csirkeszárnyas finomság elkészítését írjuk le.

A könnyedebb fogások mellett főztünk pár igazán ütős ételt a szüretelők számára, többféle hússal, borral, szőlővel, pótolják majd a kalóriákat az egész napos fizikai munka után. A füstös konyhánkban O. Horváth György ínycsiklandó szilvás és szőlős húsételeket sütött-főzött, ízorgia mind a kettő, érdemes kipróbálni őket.

Desszertként erősen gyümölcsös házi süteményeket kínálunk, pitéket és réteseket, hiszen bőven van ilyenkor alma, körte, szilva, szőlő. Gondoltunk a diétázókra is, többféle glutén-, cukor- és tejmentes desszertet is találnak a lapban. Olvasóink leveleiből olcsó fogásokat válogattunk, hiszen mindnyájan próbálunk takarékoskodni. Ilyenkor szoktunk visszagondolni a nagyszüleink konyhájára, ahol általában egyszerű alapanyagokból készültek a kedvencek.

A következő napokban kedvcsinálóként itt is közzéteszünk pár receptet a friss számunkból, itt is megtalálható lesz majd a húsgombócos karalábéleves, Ancsa mama csirkeszárnya, a hargitai bográcsos pincepörkölt és a mini almás pite receptje.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.