Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.

Hogyan szeleteljük fel szépen az egészben sült libát?

Ha több óra alatt szép ropogósra pirult a nagy darab szárnyasunk, kivesszük a sütőből, átemeljük egy tálra vagy egy deszkára, és hagyjuk negyedórát pihenni, szebben tudjuk majd szeletelni.

Úgy fektetjük a vágódeszkára, hogy a ropogósra pirult háta nézzen felfelé. Először a két combját és a két szárnyát vágjuk le.

Utána nagy, éles késsel szépen lefejtjük a melle húsát a mellcsontról mind a két oldalon. A húst vastagabb szeletekre vágjuk.

Aztán mindezt egy tálra rendezzük.

 

https://videkize.hu/recept/liba-almaval-es-mezzel/

Lassan sült almás libapecsenye

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.