A CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. A sok csodás édesség között ott szerepel egy szerény kis kevert tészta is. Ez az amerikai eredetű, alapesetben erősen csokoládés, szaftos sütemény nem véletlenül került be a legjobbak közé.

A világ egyik legjobb és legegyszerűbb süteménye

Hatalmas világkarriert futott be ez az egyszerűnek tűnő kevert sütemény. Véletlenül sem keverendő össze azzal a kis kakaós kevert tésztával, ami errefelé nagyon divatos volt egy időben, olcsó volt, gyors, és végül is egy kis lekvárral egészen süteményszerű.

[eadvert]

Az Amerikából származó klasszikus brownie egy kifejezetten gazdag beltartalmú édesség, sok benne a csokoládé, a vaj, a tojás, és viszonylag kevés a liszt. Akkor jó, ha a teteje töredezett, a belseje pedig szaftos, éppen csak nem folyik (ezért kell nagyon figyelni a sütésnél, nem szabad túlsütni, mert akkor fűrészporszerű lesz).

Ma már természetesen mindenféle változatban készítik: van vegán, fehér (blondie), gluténmentes, tehát tulajdonképpen minden lecserélhető az eredeti alapanyagokból, a lényeg a szaftos és gazdag beltartalom. Önmagában is finom, de egy jó lekvárral, tejszínhabbal vagy fagyival mennyei desszertet varázsolhatunk belőle.

Meyer citromos paleo brownie

Háromcsokis kocka

Erdei gyümölcsös brownie

Édesburgonya-brownie – a böjti asztalon

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.