Közélet

Medvegyev: Zelenszkij álljon bíróság elé, vagy menjen vissza bohóckodni

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese egy interjúban arról beszélt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek vagy bíróság elé kell állnia, vagy vissza kell mennie vígjátékokba bohóckodni. Medvegyev arról is beszélt, hogy Luhanszkban tárgyalt a Donbász régió vezetőivel a terület biztonsági kérdéseiről.

Két lehetséges utat vázolt fel az ukrán elnök, Volodomir Zelenszkij számára Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. A volt orosz elnök Nadan Fridrikhson újságírónak adott interjút, a beszélgetés hitelességét Medvegyev titkársága megerősítette a TASZSZ orosz hírügynökségnek. Arra a kérdésre, hogy mit gondol Zelenszkij ukrán elnök jövőjéről így válaszolt:

vagy bíróság elé áll, vagy visszamegy másodlagos szerepeket vállalni vígjátékokba.

Mint ismert, Zelenszkij, mielőtt politikai pályára lépett, színészként, komikusként dolgozott. A nép szolgája című sorozatát Magyarországon is vetíti a tévé. 

1232803977 MOSCOW, RUSSIA - MAY 9: (RUSSIA OUT)  Russian Security Council Deputy Chairman Dmitry Medvedev smiles during the military parade at Red Square, on May 9, 2021 in Moscow, Russia. Russians marks the Victory Day to commemorate the victory of Soviet Union over Nazi Germany in WWII, despite the coronavirus (COVID-19) outbreak. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images

Arról is beszélt, hogy csütörtökön a szakadár Luhanszkba látogatott, ahol arról egyeztetett, hogy Oroszország miként lehetne még segítségére a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaság és az orosz álláspont szerint felszabadított területek védelmében. Ezzel kapcsolatban Medvegyev azt mondta, mindenki láthatja, hogy az oroszoknak nem kell félni ezekre a területekre utazni.

Nekik kell tőlünk félniük, és nem fordítva

 

– mondta Medvegyev.

A nép szolgája servant of the people tévésorozat Volodimir Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij a The Servant of the People című sorozatban. Fotó: Kinopoisk.ru

A Luhanszki Népköztársaságban tett látogatása során Medvegyev találkozott a régió vezetőjével, Leonyid Pasecsnikkel és Gyenyisz Pusilinnel, a Donyecki Népköztársaság vezetőjével is. A tárgyaláson a Donbász régió lakóinak biztonságát szavatoló legfontosabb intézkedésekről egyeztettek. A találkozón részt vett még Igor Krasznov orosz főügyész, Szergej Kirijenko, az orosz elnök első helyettese, Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter, Irek Faizuszlin építésügyi miniszter, Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója és Alekszandr Basztrikin, a nyomozóbizottság vezetője.

Zelenszkij rádörrent a beosztottaira: ne fecsegjenek ki taktikai titkokat

A háború nem a hiúság és a hencegés ideje az ukrán elnök szerint.

 

háború Zelenszkij Medvegyev Luhanszk Donyeck Donbasz
Kapcsolódó cikkek