Minden várakozást felülmúló számban érkeztek és érkeznek azok az üzenetek, amelyekben sokan biztatják a csapatot a talpra állásra, és rengetegen kérdezték, hogy milyen konkrét formában tudnának segítséget nyújtani a helyreállításban – fogalmazott a rendhagyó akciót bejelentő közleményében a Silvanus Hotel Visegrád vezetősége.

Fotó: Hotel Silvanus

Több ezren biztosították együttérzésükről és ajánlották fel segítségüket a március 9-én kigyulladt visegrádi szálloda csapatának. 

A népszerű hotelt a teljesen kiégett felső szint miatt le kellett zárni, 

a mielőbbi újranyitást azonban gyakorlatilag a tűz eloltása óta tervezik és hirdetik, jelezve, hogy egyetlen dolgozótól sem válnak meg, idén augusztusban részlegesen megnyitnak, év végére pedig teljes üzemben működni fog a ház.

Visegrád, 2024. március 9.
Tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet.
MTI/Hegedüs RóbertVisegrád, 2024. március 9.Tűzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét 2024. március 9-én. A hotel felső szintje teljes terjedelmében kiégett, a vendégek elhagyták az épületet.MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: Hegedüs Róbert

Megható és egyben felemelő érzés átélni, sok erőt és kitartást ad nekünk a nehéz helyzetben

írták a hotel Facebook-oldalán, ahol A szív téglája néven indult akciót is közzétették, csakúgy, mint a szálloda honlapján, ahol az adományok fogadására szolgáló bankszámlaszámot, valamint a később beváltható, zömében kétéjszakás szállásutalványokat, az úgynevezett keretösszeg-utalványokat is hirdetik.

Visegrad,,Hungary,-,July,6,,2019:,Aerial,Drone,View,Of
Augusztusban már a részleges nyitásra is sor kerülhet / Fotó: GELEFIN

Az adományokból és a majdani szállóvendégek által jó előre befizetett, az újranyitástól számított egy évig beváltható utalványokból befolyó összeget az újjáépítésre fordítja a Silvanus.

A részletekről későbbre ígért tájékoztatást a szálloda vezetője, akit az akcióval kapcsolatban megkerestünk.

Tényleg gyorsan kinyithat a Silvanus Hotel: augusztusban félházas, szilveszterre teljes üzem jöhet

Részlegesen, két emeleten már augusztusban, a teljes épületben pedig szilveszterre tervez ismét vendégeket fogadni a múlt hét végén leégett Silvanus Hotel Visegrád, amely egyelőre egy teljes évre lezárta a foglalási lehetőségeket, de nem titkoltan a mielőbbi újraépítésen dolgozik a teljes csapata. Az oda készülő vendégeket Visegrádon és környékén még több mint száz szabad szállás várja a hétvégén és a közeli hetekben – tudtuk meg.