Versenyeken eredményes diákokat is köszöntöttek

2022.05.26. 06:50

Átadták a kereskedelmi és iparkamara elismeréseit Zalaegerszegen

Ünnepélyes díjátadóval egybekötött gazdasági fórumot tartott szerdán délután a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kamarák Házában. A rendezvényen köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen döntős helyezést elért diákokat, továbbá bemutatták lapunk és a kamara közös, Zala Megye Gazdaságáért című kiadványát, amelyet mai lapszámunkkal együtt olvasóink is kézbe vehettek.

Varga Lívia

Kovács Dezső kamarai elnök (hátul, a bal szélen) társaságában a díjazottak

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Kovács Dezső, a ZMKIK elnöke megnyitóbeszédében a zalai vállalkozások előtt álló kihívásokról szólt, így többek között a szakképzett munkaerő hiányáról és a megye gazdaságában az elmúlt évtizedben végbement korszakos gazdasági változásokról. Kiemelte: a zalai vállalkozások kilencven százaléka kkv, ők foglalkoztatják a munkavállalók 75 százalékát. Ezeket a cégeket, tette hozzá, az összefogás, a tudásmegosztás és az innováció segítheti a talpon maradásban és a versenyben való helytállásban. Szavait Doucha Ferenc nagykanizsai vállalkozótól, a ZMKIK Nagykanizsa Térségi Szervezet elnökségének tagjától idézve így zárta: „Isten áldja a tisztes magyar ipart!” 

A fórumon köszöntőt mondott Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő és dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, prof. dr. Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár pedig arról tartott előadást, hogy a magyar gazdaságnak milyen lehetőségei vannak a változó világban. Beszédet mondott továbbá Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is. 

Az országos versenyeken döntős diákokat Lelkóné Tollár Ildikó, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese és Böröcz Csaba, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese köszöntötte. 

Az országos versenyeken döntős diákokat is köszöntötték a gazdasági fórumon
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A fórumon több elismerés is gazdára talált. Zala Megye Gazdaságáért Kamarai Díjat vehetett át a hévízi Hotel Európa Fit képviseletében Tóth János, a szálloda igazgatóságának elnöke, a zalaegerszegi Windoor Design Kft. nevében Péntek Károly ügyvezető, Pendli István zalaszentgróti egyéni vállalkozó, a Zala Megye Szakképzéséért Kamarai Díj nyertese pedig ebben az esztendőben a nagykanizsai Knysa Gastro Group Kft. lett, az elismerést Kondricz Kornél étteremvezetőnek adta át Kovács Dezső és dr. Sifter Rózsa. 

Öt egyéni vállalkozót Életmű Díjjal jutalmaztak. Ilyen elismerésben részesült a türjei kereskedelem meghatározó alakja, Aczél József; Nagykapornak megbecsült fodrásza, Horváth Lászlóné Lívia; Belo­vári Sándor, az alsópáhoki Vadász Söröző tulajdonosa; Boronyák József lenti villanyszerelő (ő betegsége okán később veszi át az elismerést) és Gácsi Mária, Felsőpáhok egyetlen fodrásza. Közös bennük, hogy bár különböző területeken, de idestova ötven évet töltöttek el vállalkozóként a pályán, kitartva jóban és rosszban. 

A kamara szakmai grémiuma által elismert vállalkozásokról, illetve az öt évtizedes kerek évfordulót ünneplő szakemberekről, továbbá az országos versenyeken első helyezést elért tanulókról bővebben olvashatnak a Zala Megye Gazdaságáért című kiadványunkban, amelyben dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés és Kovács Dezső, a kamara elnöke köszöntőjét, helyzetértékelését is megtalálják. 

MKIK Elnöki Aranyérmet érdemelt ki Dénes Elek, aki a méltatás szerint a vendéglátás területén az elmúlt ötven esztendőben végzett kimagasló szakmai és vállalkozói tevékenységéért, valamint a pincér- és szakácstanulók gyakorlati képzésében ellátott lelkiismeretes munkájáért kapta a magas rangú díjat. 

Olvasóink ajánlásai és szavazatai alapján a tegnapi fórumon talált gazdára a Zala Megyei Fogyasztókért cím is, amely a jogkövető, tisztességes piaci magatartást, a fogyasztóbarát, udvarias ügyintézést és a jó minőségű termékek, szolgáltatások biztosítását hivatott elismerni. Idén a két legtöbb szavazatot kapott vállalkozás a zalaegerszegi székhelyű Modern Otthonok Kft., valamint az alsópáhoki Bobo Fun Park lett, az elismerést előbbi képviseletében Gergye Ákos ügyvezető, utóbbiéban pedig Sós Éva, a Kolping Hotel igazgatóhelyettese és Sziné Horváth Beáta, a Bobo Fun Park vezetője vette át Németh Balázstól, lapunk értékesítési vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában