Ünnepség

2022.07.02. 20:32

Kitüntetéseket is osztottak Zalalövő város napján

Szombaton ünnepséggel, kitüntetések átadásával kezdődött a városnapi rendezvény Zalalövőn, de vasárnap további színes programokkal várják az érdeklődőket.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Gyarmati Antal polgármester köszöntőjében arról szólt, hogy Zalalövő 2000. július 1-től története során harmadszor érdemelte ki a városi rangot a római idők és a török kori mezővárosi cím után. 

-A jelen kor vezetőinek feladata, hogy a városi rangnak megfelelően a település adottságait, történelmi és természeti kincseit, földrajzi elhelyezkedését kihasználva élhető, szerethető kisváros legyen Zalalövő - fogalmazott a polgármester. 

Az elmúlt időszak fontos fejlesztéseivel folytatta: több út- és járdaszakasz is megújult, fejlesztették az óvoda játszóudvarát, önkormányzati bérlakást újítottak fel, közösségi célra épületet vásároltak, valamint átadták a felújított sportöltözőt. Előtte állnak a csapadékvízelvezető rendszerek, a művelődési központ épülete felújításának, és az ivóvízhálózat gerincvezeték cseréjének. Emellett befektetőkkel is tárgyaltak további gazdasági és turisztikai fejlesztések érdekében. 

 

Beszédet mondott Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki szólt a jelen aktuálpolitikai helyzetéről, majd gratulált a településnek a fejlesztésekhez. Hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy Zalalövő betöltse a körzetközponti szerepet az oktatás, kultúra, egészségügyi szolgáltatások terén.

Őt Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke követte, aki jelezte, hogy a városnap jó alkalom a számvetésre, hogy szót ejtsenek az elért eredményekről és elismerjék a helyi közösség példát mutató tagjainak munkáját. 

A beszédek után emlékplakettet vehetett át, valamint "Zalalövő Város Szolgálatáért Díjban" részesült Hideg Zoltán Andrásné pedagógus. Polgármesteri elismerő oklevelet kapott a műsorban szereplőként is fellépő Radics Petra tanuló. Átadták a "Városbora" címet is. Vörösbor kategóriában Őr Ferenc nyerte el a címet kékfrankos, fehérbor kategóriában Galambos István olaszrizling borával. Továbbá "Zalalövőért Ifjúsági Díjat" vehetett át Sabján Csenge, a ZTE-ZÁÉV TK tekése, illetve "Zalalövőért Díjat" kapott Herczeg Imre alpolgármester, a Zalalövői Általános Iskola igazgatóhelyettese. 

Zalalövő testvértelepüléseinek delegáció is részt vettek az ünnepségen, köztük az olasz Farra d' Isonzo képviselői, akik fotókiállítást hoztak ez alkalomra, mely településüket mutatja be. Egy hét múlva pedig az olasz községben láthatók a zalalövői alkotó Bischofné Hesinger Katalin képei. Ezután megnyitották a „Színekből szőtt álmok” – Kortársművészet című gobelin kiállítást is. Vasárnap egyebek mellett ünnepi szentmisével, városi tízóraival, kulturális műsorral, közösségi főzéssel, fűnyíró traktor versennyel, középkori lovagi bemutatóval és koncertekkel várják a látogatókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában