Heti összefoglaló

2022.08.07. 18:00

Tigrisek az állatsimogatóban, jótékonysági főzés az AquaCity-ben - mutatjuk a hét fontosabb híreit

Ismét összeszedtük a hét történéseit!

zaol.hu

Kistigris az állatotthonban etetés után

Fotó: Fehér Márk

Kistigrisek a zalaegerszegi állatsimogatóban

Nemrég kistigrisek születtek a Csácsi Állatsimogató és Állatotthonban. Kollégánk hétfőn ott járt és egy hangulatos videót készített a kis jövevényekről, melyben Kovács Zoltán, az állatotthon vezetője is elmondott néhány információt az állatokról. Részletek itt.

Prizmáktól remélik a vadbalesetek csökkenését a dél-zalai települések

A 74-es főútvonal Nagykanizsához közeli szakasza mellett lévő települések önkormányzatai vadriasztó prizmák kihelyezését szeretnék elérni a vadbalesetek elkerülése érdekében. Folytatás itt.

Idén a zalaegerszegi óvodáknak gyűjtenek, segíteni többféleképpen is lehet

A finom ételek és a jótékony cél mellett természetesen a vizes élmények is csábítanak Forrás: ZH-archívum

Közel félszáz főzőcsapat jelentkezett idén a minden alkalommal hatalmas tömegeket vonzó AquaCity jótékonysági nap és főzőversenyre, amely egy hét múlva, szombaton várja a nagyközönséget. A cél ezúttal is nemes: a zalaegerszegi óvodáknak gyűjtenek, az adomány eszközök és játékok beszerzését segíti majd. Részletek itt.

Javaslatok a keszthelyi baleset kapcsán a vasúti átjárók biztonságosabbá tételére

A személygépkocsi 16 éves utasa halt meg Fotó: Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Idén eddig 60 vasúti átjárós baleset történt hazánkban, ezekben már 22-en meghaltak, többen, mint tavaly az egész esztendőben. A legutolsó tragikus ütközés Keszthelyen történt, személyautó utasaként egy 16 éves fiú halt meg, mikor a nővére a Volkswagennel a vonat elé hajtott a stoptáblával, andráskereszttel jelzett vasúti átjáróban az Entz Géza sétány déli végénél, a kutyás strandhoz vezető úton. A baleset kapcsán az internet népe is elkezdett kommentelni. Akadt, aki a mozdonyvezetőket kötelezné sebességcsökkentésre minden biztosítatlan vasúti átjáróhoz közeledve, más fekvőrendőrök telepítésében látná a megoldást az ilyen helyeken. Hátha ez lelassítaná az autósokat. Egyes vélemények szerint a keszthelyi balesetnél a környezet téveszthette meg a személyautóban utazó, a helyet vélhetőleg nem ismerő győri testvérpárt. Fák között vezet a murvás út, a növények takarásából csak az utolsó métereken lehet belátni a síneket. Cikkünk folytatása itt érhető el.

Kamerás kapukon lehet behajtani a nagykanizsai kórház területére

Az egészségügyi intézmény területére járművel kamerával felszerelt kapukon keresztül lehet behajtani a kórház Semmelweis utcai gazdasági bejárata felől. Az intézkedés a hét minden napjára vonatkozik, hétfőtől vasárnapig, nullától 24 óráig. A behajtáshoz engedély, illetve díjfizetés szükséges, melynek mértéke – azaz a parkolási díj – megkezdett fél óránként bruttó 200 forint. További részletek itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában