Állatkert

2022.08.10. 16:00

Már látogathatók a kis tigrisek a zalaegerszegi állatsimogatóban

A zalaegerszegi, Csácsi-hegyen található állatsimogatót előszeretettel keresik fel a családok, hiszen láthatnak kengurut, őzeket, lovakat, emukat, tevét és még sorolhatnánk. Emellett játszótér, trambulin, körhinta és bográcsozási lehetőség is várja a látogatókat, mindez jó kikapcsolódást kínál kicsiknek és nagyoknak.

Fehér Márk

Mint korábban írtunk róla, nemrég tigriskölykök születtek a csácsi állatsimogatóban. A jövevények és szüleik jól vannak. Makit és Kírát jelenleg még cumisüvegből etetik naponta többszőr, sőt még éjszaka is fel kell kelni hozzájuk. Szüleiktől, Csikitől és Hópehelytől elkülönítették őket, hiszen apjuk kárt tehet bennük.

Maki és Kíra napközben már kint vannak a szabadban, hogy a látogatók megismerhessék őket.
Forrás: Fehér Márk

A bengáli tigrisek Indiában őshonosak. Mára populációjuk nagyon megcsappant  az erdők irtása miatt. Testhosszuk nagyobb, mint az oroszlánoké, a kifejlett hím hossza elérheti a 2,5-3 métert, súlya pedig a 100-250 kilogrammot is. Alapszínük narancssárgás, de nem ritka a bengáli tigriseknél az alapszíntől eltérő fehér szín sem.

 

Tekintsék meg felvételeinket a kisállatokról:

Korábbi cikkeink a témában:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában