Állatkínzás miatt emeltek vádat a Misefán élő nő ellen

2022.08.16. 11:00

Saját ürülékükben, vizeletükben kényszerültek élni a kutyák

Saját ürülékükben, vizeletükben kényszerültek élni azok a kutyák, amiket egy osztrák nő tartott misefai házában. A történtek miatt nemrég emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatójában közölte, hogy az 1965-ben született osztrák nő 2020. július előtt éveken át misefai családi házában és udvarán háziállatokat, macskákat és 29 kutyát tartott.  A kutyákból legalább 2-6 hónapon át 19 kisebb testű - csivava, máltai selyemszőrű és keverék fajtájú - az épületen belül, illetve a zárt garázsban zsúfoltan élt, gazdájuk nem biztosította számukra a fajuknak, élettani igényeiknek megfelelő körülményeket, a bezárt állatok a vizeletüket, székletüket a padlóra ürítették, emiatt az épületben erős bűz, ammóniaszag terjengett. A szűk élettér, valamint a vizelettel, széklettel való szennyeződés a kórokozók feldúsulását, az immunrendszer csökkent működését okozza, ami különböző megbetegedésekhez vezethet, ily módon veszélyeztette az állatok egészségét. A tartási körülmények, a kutyákkal való bánás módja alkalmas volt arra, hogy mindegyiküknél maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozzon. Az ebeket a rendőrség lefoglalta és állatvédő szervezeteknek átadta, majd állatorvosi ellátást kaptak. A lefoglalt kutyáknál egyebek mellett bolhásság, súlyos fülgyulladás, idült hasmenés, szívzörej, bőrgyulladás, allergia, kötőhártya-gyulladás, lencsehomály, térdkalácsficam, szívbillentyű-elégtelenség, vakság volt megállapítható.


Az állatoknál az egészségügyi problémák gyógykezelést igényeltek volna, amit az osztrák nő elmulasztott, ez pedig tovább fokozta a kutyák szenvedését.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az osztrák nő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!