Virágos Magyarország

2022.08.16. 19:30

Jövőre nemzetközi versenyen indulnak a kanizsaiak

A Virágos Magyarországért versenyen tavaly az önkormányzat fődíjat nyert, s idén ismét benevezett a rangos seregszemlére.

Benedek Bálint

A Virágos Magyarországért verseny zsűrije helyi szakemberekkel együtt megnézte a várost. A képen balról: Konrád Németh Cecília, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. városi főkertésze, Róth Roland, a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közterület-gondozási osztályának kertészmérnöke, Csendes Tamás, a közterület-gondozási osztály vezetője, Laczkó Mária, a Virágos Magyarország nyugat-magyarországi régióvezetője, Szabó József kertészmérnök, a zsűri elnöke, Ambrus Mária Zsófia, a Virágos Magyarország táj- és kertépítészmérnöke és Bali Vera, a Nagykanizsai Turisztikai Hivatal és Információs Iroda vezetője Fotó: Szakony Attila

Ezúttal rekordszámú, 349 település összesen 452 pályázattal nevezett, s már elkezdődött a kertész- és tájépítész szakemberek közreműködésével zajló zsűrizés. A helyszínen Laczkó Mária, a Virágos Magyarország nyugat-magyarországi régióvezetője elmondta: Nagykanizsa 2023-ban Magyarországot képviseli az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében. Az első olyan magyar város lesz, amelynek két év áll a rendelkezésére, hogy felkészüljön a nívós nemzetközi viadalra.

Laczkó Mária a zsűri másik két tagjával, Szabó József kertészmérnökkel, a zsűri elnökével és Ambrus Mária Zsófia táj- és kertépítészmérnökkel együtt ezúttal nemcsak kritikákat fogalmazott meg, hanem hasznos tanácsokkal is ellátta a kanizsai szakembereket. Egyikőjük, Csendes Tamás, a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közterület-gondozási osztályának vezetője kiemelte: városszerte 110 hektár zöld területet kezelnek, mellette még számos virágágyás tartozik hozzájuk. Ezen kívül közel ugyanekkora területet tesz ki a Csónakázó-tó, valamint az egyéb, városhoz tartozó részek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában