Vádirat

2022.08.17. 08:00

Ellopott mindent, amihez hozzáfért, még a kóborló kutyákat is pénzzé tette a zalavári férfi

Ellopott mindent a fiatal férfi, még az utcán csavargó kutyákat is pénzzé tette, ügyében nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Az 1997-ben született zalavári férfi 2020. október végén az egyik este megjelent alkalmi ismerőse, egy svájci állampolgár zalavári, Dózsa utcai házánál. A garázst feltörte és gépeket, szerszámokat, összesen 150 ezer forint értéket lopott el. A holmikat ötödáron eladta egy sármelléki vevőnek, nála foglalták le a rendőrök 2020. december elején.

A fiatal férfi az első esetet követő másnap ismételten megjelent a Dózsa utcai garázsnál. Ekkor 4 darab, alumíniumfelnire szerelt téli gumiabroncsot vitt el. Kigurította azokat az utcára, majd segítségül hívta ismerősét, aki személygépkocsival érkezett, és elszállították a kerekeket. A lopott holmit 30 ezer forintért adta el egy zalakomári vevőnek, tőle foglalták le a rendőrök, ily módon a tulajdonos 210 ezer forintos kára megtérült.

A fiatal férfi lebukása dacára 2021. február 15-én délután ismét megjelent a svájci ismerőse portáján. A nyitott ajtón bement a családi házba, és magához vette az étkezőasztalon hagyott pénztárcát, benne igazolványokkal, bankkártyával, valamint 130 ezer forinttal. Az ellopott pénztárcát – az okiratokkal és a bankkártyával – a rendőrök 2021. február 17-én a tolvaj nagynénjétől foglalták le, ugyanis a fiatal férfi a rokonánál hagyta, míg a bankkártyát még a lopás napján délután 10 alkalommal használta összesen 47 ezer forint értékű érintőfizetős vásárlásra postán és dohányboltokban Zalaváron, Zalaszabaron, Hévízen, Sármelléken, Alsópáhokon.

A fiatal férfi minden alkalmat megragadott: 2021. február 27-én délelőtt ismerőse személygépkocsijában utazott Zalaváron, amikor a futballpályája környékén meglátott két, utcára kiszökött nőstény francia bulldogot. A férfi megkérte ismerősét, hogy álljon meg, mert be akarja fogni a kutyákat. Ez sikerült is, majd Nemesdédre hajtottak, ahol a zalakomár férfi eladásra felkínálta egy nőismerősének a két kutyát. Az üzlet először nem köttetett meg, de a két férfi kora délután visszatért, ekkor a nő már adott az állatokért 150 eurót (54 150 forintot). Az ebek új gazdája 2021. március 2-án a kutyákat orvoshoz vitte, ahol a beléjük ültetett chip alapján értesítették a tulajdonost, aki az orvostól átvette a 150 ezer forintot érő ebeket.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a fiatal férfi ellen az egerszegi járási ügyészség lopás, készpénzt helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás, valamint jogtalan elsajátítás miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában