A kiemelt vendég dr. Nagy István agrárminiszter volt

2022.09.26. 11:34

Tisztújítást tartott a Magosz - Süle Katalint országos alelnökké választották

Országos tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szeptember 19-én Gödöllőn. A közgyűlésen – a tisztújítás mellett – értékelték az elmúlt négy év munkáját és meghatározták az elkövetkező időszak feladatait is. A tisztújításon Süle Katalin személyében Zala megyei alelnököt is választottak a küldöttek, tájékoztatta portálunkat a szervezet.

ZH

Gyuricza Csaba és Süle Katalin a rendezvényen Fotó: Lévai Zsolt/NAK

A tisztújító közgyűlés kiemelt vendége dr. Nagy István agrárminiszter volt. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar gazdákkal összefogva kívánnak élni az ágazat történelmi támogatásával. A nemzeti kormány politikájának köszönhetően a magyar agrárium jelentősen megerősödött és a kihívások közepette bizonyította, hogy válságálló, a magyar gazdák pedig a továbbiakban is számíthatnak a kormány támogatására – tette hozzá. Látjuk azt is, mondta, hogy évtizedek óta nem látott élelmezésbiztonsági kihívások jelentkeznek a világ számos pontján, melynek következményei beláthatatlanok. Magyarországon mindezek ellenére a lakosság élelmezése biztosított. Ez a tény komolyan felértékeli az agrárium szerepét – hangsúlyozta a tárcavezető.

Csoportkép a megválasztott tisztségviselőkről Fotó: Lévai Zsolt/NAK
 

Jakab István, a Magosz vezetője az elmúlt négy év munkáját értékelte elnökségi beszámolójában. A küldöttek által egyhangúlag elfogadott beszámolóban az elnök hangsúlyozta: az erő a a teljes Kárpát-medencét lefedő összefogásból ered. A kormánnyal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, illetve a határon inneni és túli szövetséges szervezetekkel közösen elért eredmények között megemlítette a gazdák érdekében kezdeményezett jogszabály-módosításokat.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az időjárási szélsőségek, az erősen vitatható uniós szabályozás, a világjárvány, a háború, az energiaválság és az emelkedő árak soha nem látott kihívások elé állítják az agrárium szereplőit. A Magosz és a NAK támogatására, illetve a kormány partnerségére a jövőben is számíthatnak a gazdák, hogy legyőzzék az akadályokat, és megerősödve folytathassák tevékenységüket, emelte ki az elnök.

Győrffy Balázs, Süle Katalin, Jakab István és Nagy István a közgyűlésen Fotó: Lévai Zsolt/NAK

Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora köszöntőjében kiemelte, hogy vészterhes időkben fontos a szoros együttműködés. Megerősítette, hogy a MATE erőforrásaival segíti a Magoszt és a NAK-ot. Az agrárium csúcstechnológiájú ágazattá nőtte ki magát, ezért a jövő csak kiváló agrárszakemberekkel építhető – tette hozzá a rektor.

A köszöntőbeszédeket és az elnöki beszámolót követően a szövetség tisztújítása következett, melyen újabb négy évre Jakab Istvánt választották meg a Magosz elnökének.

A korábban is Zala megyei elnökként tevékenykedő Süle Katalint a tisztújításon országos alelnökké választották. Süle Katalin több mint tíz éve hívta életre az első gazdakört Zala megyében, majd tevékenységével segítette a megyében jelenleg is működő tíz gazdakör létrejöttét. Munkája során mindig kiemelt figyelmet fordított a zalai gazdák érdekeinek képviseletére, legyen szó szakmai vagy karitatív tennivalóról. A NAK országos alelnökeként az agrárium minden területét figyelemmel kíséri, de kiemelten szívén viseli azokat a témákat, amelyek Zala megyében erősebben alakítják a mezőgazdaság alakulását.

A további megválasztott tisztségviselők:
Elnökségi tagok: Gubán Gyula, Rittlinger József, Kozsuch Kornél, Taskó József, Szél István, Németh Gergely, Örvendi László, Kis Norbert Ivó, Szendrei László, Hubai Imre Csaba, Dr. Balogh Zoltán, Varga Mihály, Kis Miklós Zsolt, Rácz Imre, Madarász Zoltán, Csike György, Pap György, Győrffy Balázs, Süle Katalin Elza
Alelnökök: Dr. Balogh Zoltán, Csike György, Győrffy Balázs, Hubai Imre Csaba, Kis Miklós Zsolt, Németh Gergely, Örvendi László, Papp Zsolt György, Rácz Imre, Süle Katalin Elza, Taskó József.
Az Országos Gazdasszony Tagozat elnöke: Nagyné Legény Ildikó
Az Országos Ifjú Gazda Tagozat elnöke: Papp Zsolt György
Főtitkár: Cseh Tibor András
Etikai Bizottság: Gáspár Ferenc, Doráné Gyömrei Anita, Dr. Kovács Zoltán, Obreczán Ferenc, Zsák Győző                                                                
Felügyelőbizottság: Sövényházi Balázs, Hajdú László, Kiss Józsefné, Németh Mihály, Sain Krisztián.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában