Testületi ülés

2022.11.30. 13:42

Kiszélesítették a lehetséges kedvezményezettek körét Letenyén

Dr. Hámori Nóra jegyző javaslatára 2022. december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz a letenyei közös önkormányzati hivatalban – erről döntött minap megtartott soros ülésén a városi képviselőtestület. Az említett napokon szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban, ám rendkívüli esetben a jegyző elrendelheti a munkavégzést.

Gyuricza Ferenc

Farkas Szilárd polgármester Fotó: Szakony Attila

A képviselőtestület 21 napirendi pontot tárgyalt, melyek közül több közvetlenül érinti a lakosságot. Ezek közé tartozik a gyermekétkeztetés intézményi térítési díjáról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Az eredeti előterjesztés 50 százalékos kedvezményt biztosított volna azon gyermekek esetében, ahol a szülő otthongondozási díjban részesül, vagy megváltozott munkaképességű. Ez a kedvezmény ugyan nem érintett volna túl széles kört, de a családok számára jelentős segítséget jelentene. A képviselőtestület végül úgy módosította az eredeti előterjesztést, hogy a rendeletbe jövedelemhatárt épített be, ezzel kiszélesítve a lehetséges kedvezményezettek körét. Módosította a testület az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletének, illetve elidegenítésének szabályairól szóló rendeletét is, szintén az egy főre jutó jövedelemhatár mértékének megemelésével.

Az energiaválság miatt a képviselőtestület ugyancsak megtárgyalta a helyi közvilágítás megtakarítási alternatívákkal kapcsolatos előterjesztést, benne többek közt a közvilágítás későbbi bekapcsolásának és előbbi kikapcsolásának, vagy az időszakos kikapcsolás lehetőségével. Alternatív javaslatként az is megfogalmazódott, hogy a város közigazgatási területén csak egyes lámpatesteket kapcsoljanak le. A végső döntést végül elnapolták, s annak meghozatalához energetikus segítségét is igénybe veszik.

A képviselőtestület döntött a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetői munkakörének betöltésére kiírt pályázatáról is, Dömők József Zoltán jelenlegi igazgató újabb öt esztendőre kapott kinevezést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában