Képviselő-testületi ülés

2022.11.30. 14:51

Három év után emeltek bérleti díjakat Zalalövőn

Négyzetméterenként 650 forintra módosította az összkomfortos önkormányzati lakások havi bérleti díját kedd esti soros ülésén a városi képviselő-testület. A városatyák három év után éltek az emelés lehetőségével, az új tarifák január elsejével lépnek életbe.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A napirendi pont tárgyalása során elhangzott: az emelés mértékét a magas inflációs ráta mellett az is indokolja, hogy az önkormányzatnak pénzügyi alapot kell teremtenie a lakások felújítására. Miután a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel 2019 óta nem került sor emelésre, így a döntés elkerülhetetlenül esedékessé vált. Komfortos, félkomfortos és komfort nélküli lakások díjával azért nem foglalkozott a testület, mert ilyen jellegű, jelenleg bérbe adható állapotú ingatlannal nem rendelkezik a város, s a nem lakhatók felújítását nem is tervezik, így a képviselők szerint életszerűtlen és felesleges volna arról határozatot hozni. 

Döntöttek viszont igazgatási szünet elrendeléséről, ennek értelmében 2022. december 22. és 2023. január 6. között a zalalövői közös önkormányzati hivatalban ügyfélfogadás sem lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában