Eseményekben és élményekben gazdag évtizedek

2023.02.05. 06:50

35 éves évfordulót ünnepelt a rédicsi kertbarátkör (galéria)

Megalakulásának 35. évfordulója alkalmából tartott ünnepséget szombaton Rédicsi Kertbarát Kör Egyesület.

Korosa Titanilla

b-j Pálfi Dénes, Gaál Károly, Heller Árpád,Vigh László, Soós Endréné, Pácsonyi Imre, mögöttük az egyesület tagjai

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A művelődési házban a közel 50 fős tagság jelenlétében Gaál Károly, a szervezet vezetője összegezte az eltelt évtizedeket. A kertbarátkör 1986-ban alakult, az évfordulós ünnepséget a Covid19-járvány miatt halasztották el. Eseményekben és élményekben gazdag évtizedek vannak mögöttük. Annak idején azzal a céllal alakították meg a helyi szőlősgazdák részvételével a csoportot, hogy kitanulják a szőlészetet, borászatot, hogy jobb borokat készítsenek. Közben a rendszeres kirándulások alkalmával bejárták az országot, ellátogattak külföldre, évről évre megtartják hagyományos rendezvényeiket, mint a nemzetközi Vince-napi pincejárás, a disznóvágás, a schengeni határbejárás, a év eleji bál, a borbírálat és a szakmai foglalkozások. Rendszeres kapcsolattartás alakult ki az évek során a lenti és dobronaki társszervezetekkel.

A szervezet megalakításában szerepet vállalt dr. Pálfi Dénes nyugalmazott kertészmérnök, aki most azt emelte ki köszöntőjében, hogy kertbarátkörök egyik fontos szerepe ma is, hogy az új kutatási eredményeket átvigyék a gyakorlatba, hogy jó borokat készítsenek. 

Gratulált az évfordulóhoz Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. Mindketten kiemelték, hogy nagy jelentősége van, ha egy településen működik aktív civil szervezet, mely összefogja a hasonló érdeklődésű helyieket és számukra programokat szervez. Mellettük Soós Endréné, Rédics polgármestere is köszöntötte a kertbarátkör tagjait az évfordulón.

A köszöntők után a vendégek emlékszalagot kötöttek fel az egyesület zászlajára, majd vendéglátással folytatódott az est, ahol ajándékkal is készült az egyesület vezetősége a tagoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában