A Nyugat-Balatonnál is sok a kár

2023.02.05. 10:11

Társasházat, éttermet és a hévízi gyógyfürdő épületét is megrongálta a szél

Szombaton 22 óráig 114 helyszínen számoltak fel viharkárokat a zalai tűzoltók. A vármegyében jellemzően kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongálódott épületek adtak munkát az egységeknek. A heves szél sok kárt okozott a nyugat-balatoni térségben is.

Péter B. Árpád

Illusztráció!

Forrás: Elekes Gergő

Keszthelyen már reggel egy irodakonténerre dőlt egy 25 méter magas fa a Mikus Gyula sétányon, később megkezdte a szél egy társasház bádogborítását a Kossuth Lajos utcában, a Rózsás utcában pedig autókra esett és megrongálta azokat egy vastag faág. A vihar megbontotta a városban az egyik gyorsétterem tetőlemezeit, és mindezek mellett is sok bejelentés érkezett ingatlanokbna, vagy autókban keletkezett károkról. A Györök György utcában például délután házra és garázsra dőlt egy nagyméretű fenyő.

Hévízen is sok munkát adott a tűzoltóknak szombaton a viharos szél, amely megbontotta az egyik fürdőépület tetejét, illetve a Korányi Frigyes utcában lévő óvoda lemezborítását is. Később két parkoló autóra dőlt egy fa a Kossuth Lajos utcában és több esetben – például a Szent András és a Honvéd utcában – a közlekedést veszélyeztették letört ágak.

A nyugat-balatoni térségben máshol is bőven akadt dolga a katasztrófavédelem szakembereinek, Gyenesdiáson például egy villanyvezetékre, Türjén pedig egy kazánházra dőlt fa a szombati viharban. Személyi sérülés sehol sem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!