Moniz szerint csapata „döntőre” készül Békéscsabán

2023.02.06. 19:00

ZTE: az első bajnoki pont után kupaszerda

A vasárnap esti FTC–Újpest derbi „mentette meg” a labdarúgó NB I. 18. fordulóját, a kört záró fővárosi mérkőzésen négy gól született, majdnem annyi, mint a többi találkozón együttvéve. Más szempontból is kilógott a sorból ez a ­meccs: 18 ezren látták a helyszínen, és nem mellesleg itt született meg a forduló egyetlen győzelme…

Kerkai Attila

Játékosok a Mezőkövesd kapuja előtti darálóban. A kép jól érzékelteti, hogy a vasárnapi mérkőzésen a küzdőjelleg dominált

Fotó: Pezzetta Umberto

Igencsak érdekes volt a hazai élvonal legutóbbi fordulója – nem mondhatni, hogy potyogtak volna a gólok. Az FTC–Újpest találkozót leszámítva, a másik öt mérkőzésen összesen hat találat született, és valamennyi meccs döntetlennel ért véget. Nem lógott ki a sorból a vasárnap délutáni ZTE FC – Mezőköved összecsapás sem, amelyen – mint tudjuk – egyetlen gól sem esett.
A hazai 0-0 a ZTE FC szempontjából nem jó eredmény, de a vasárnapi meccsben – a mutatott játék alapján – nem volt több. Persze lehetett volna, ám ehhez hatékonyabb támadójátékra lett volna szükség az amúgy nagy mezőnyfölényben futballozó zalaiak részéről. Ricardo Moniz, a kék-fehérek szakvezetője is a kreativitás hiányában látta a legfőbb okát, hogy elmaradt a remélt hazai siker.
– A második félidőben már csak egy csapat volt a pályán, de az ellenfél beállt védekezni, és nem adott lehetőséget – állapította meg a ZTE FC holland szakvezetője. – Az elkezdett munkát viszont folytatni akarjuk, úgyhogy erre a mai döntetlenre is úgy tekintek, hogy a pohár félig tele van. Fejlődik a csapat, de dolgozni kell, hogy a nyomásból helyzetekbe hozzuk a támadókat. Ezen az úton akarunk menni tovább, hogy kineveljünk játékosokat. Csóka már stabilitást ad hátul a csapatnak, Safronov fél évet várt arra, hogy bekerüljön a csapatba, de már itt van. Zavaró, hogy ma csak egy pontot szereztünk, jobb lett volna a három…
Ez így van, viszont a ZTE FC-re a héten két komoly feladat vár. Szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Békéscsaba vendége lesz a csapat, vasárnap pedig a Puskás FC otthonába látogat. Ricardo Monizt a Mezőkövesd elleni meccs után már a kupatalálkozóról is kérdeztük. És a szakember meglehetősen egyértelműen fogalmazott.
– Nem lesz könnyű mérkőzés a szerdai, hiszen hétórás út áll majd mögöttünk – mondta. – Ugyanígy történt legutóbb is, amikor a Kazincbarcika vendégei voltunk, tehát most sem számítok könnyű összecsapásra. Nagy lesz a nyomás rajtunk, hiszen nyerni kell, az ellenfélnek pedig nem lesz vesztenivalója. A Békéscsaba elleni meccsre úgy tekintünk, mintha döntőt játszanánk, és szó sincs arról, hogy a B csapat lépne pályára, a legjobbakat küldjük harcba!
A kupatalálkozó 13 órakor kezdődik Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában