Felfüggesztett börtönbüntetést kaptak

2023.03.23. 09:00

Közel egy tonnányi hulladékot hagytak illegálisan Nagykanizsán

Bontási hulladékot raktak le illegálisan, az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta két férfira.

Arany Gábor

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint két nagykanizsai 50, illetve 52 éves férfi 2022 májusában épület bontásából származó hulladéktól, ajtótól, ablakkerettől, üvegtől, műanyag hulladéktól, linóleumtól, hullámpalától és bontott elektronikai eszközöktől szabadult meg oly módon, hogy a legalább öt köbméter, közel egy tonna súlyú szemetet egy nagykanizsai ingatlanra szállították és otthagyták. Az anyagok egy része – a hullámpala és az elektronikai hulladék – veszélyes hulladéknak számít, ezek engedély nélküli elhelyezése bűncselekmény.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Nagykanizsai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség mindkét vádlott esetében 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz fűződő jogukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!